Értékes győzelem Nagykátán

A Pest megyei I. osztály harmadik fordulójában a Nagykáta vendégeként lépett pályára első számú felnőtt csapatunk.


Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott: a 2. percben egy gyors kontra végén Mányi lőhetett kapura, azonban Gyatyel szép védéssel hárítani tudott.
A 13. percben Szemán ívelt jobbról a hosszú oldalra, ahol Pataki fejelt a kapu mellé.
Egy perccel később Mészáros szép cselek után 20 méterről bombázott kapura, azonban Papp bravúrral fölé tolta a lövést.
A 28. percben Szalkai próbálkozását hárította könnyedén Gyatyel.
A 41. percben Szmola remekül ugratta ki Bírót, aki 16 méterről, ballal, a hosszú alsóba helyezett. 0-1!
Fordulást követően is lendületben maradt a DMTK. A 46. percben Vörös kiválóan ugratta ki Mészárost, aki kiszorított helyzetből próbálkozott, viszont Papp bravúrral hárított.
Az 50. percben egy beadás után Szalkai fejelt a felsőléc tetejére.
Két perccel később Pataki tört be a tizenhatoson belülre, ám lövése fölé szállt.
Az 59. percben ismét Pataki indult el a bal oldalon, átverte védőit, majd visszagurított Mészáros elé, azonban az ő 16 méteres kísérletét Papp megfogta.
A 64. percben egy véleményes büntetőhöz jutott a Nagykáta. A labda mögé Györe állt és nagy erejű lövése a kapufát súrolva szállt mellé.
A 69. percben Pataki passzát Mészáros lőtte rá, viszont Papp újra védett.
A 70. percben Szmolát rúgta fel csúnyán Nemes, amiért a játékvezető egyből kiállította a hazai játékost.
Újabb 8 perc elteltével a félpályánál Szemán szerelt úgy, hogy a kezéhez ért a labda, amiért a játékvezetőtől sárga lapot kapott, de neki ez volt a második, így gyorsan kiegyenlítődött a létszám.
A hajrában több pontrúgása is volt a Nagykátának, de ezekből komolyabb veszély nem alakult ki a kapunk előtt. A slusszpoén a 90. percben jöhetett volna, amikor a kinn álló kapus felett Szmola félpályáról leadott lövése elszállt, ám a próbálkozás centikkel a kapu mellett esett le.
Összességében a helyzetek alapján megérdemelten nyertük meg a Nagykáta elleni nagy taktikai harcot hozó összecsapást. Fontos siker volt ez, mert ellenfelünk a bajnokság egyik legjobb csapata. Mivel a többi eredmény számunkra kedvezően alakult, így a Dunaharaszti átvette a vezetést a tabellán, hiszen három játéknapot követően még százszázalékos a mutatónk.
A folytatás sűrű lesz: kedden 17:30-kor Bugyin, a Pest Megyei Kupában lépünk pályára, míg szombaton 16:30-tól a Felsőpakonyt látjuk majd vendégül bajnoki összecsapáson.
Nagykáta SE - Dunaharaszti MTK 0-1 (0-1)
Nagykáta, 150 néző, vezette: Viktor F. (Nagy P., Gergely M.)
Nagykáta: Papp, Domonyi, Györe, Németh N. (Kosztolányi 59.p), Erdélyi, Nagy B., Szalkai, Nemes, Mányi Zs. (Horváth M. 46.p), Mányi D. (Pesti 59.p), Dancsa
DMTK: Gyatyel, Szalay, Mendebaba, Patály, Vitányi, Vörös (Kálazi 86.p), Szemán, Szmola, Bíró, Pataki (Bábik D. 92.p), Mészáros (Tóth Gy. 78.p)
Gólszerző: Bíró 41.p
Sárga lapok: Szmola 53.p, Bíró 85.p, Mendebaba 89.p
Kiállítva: Nemes 70.p ill. Szemán 78.p
Halász Gyula vezetőedző: "Sajnos, tovább fogyatkozott csapatunk létszáma, mert Rétsági Ákos húzódás miatt, nem tudta vállalni a játékot, így rögtönöznünk kellett egy stabil hátvédsort. Az első félidőben mind a két oldalon voltak lehetőségek, helyzetek, amiből egy szép akció végén megszereztük a vezetést. A második játékrészben ellenfelünk büntetőt hibázott, viszont nekünk gólokkal kellett volna lezárnunk a meccset. A győzelem nagyon fontos volt! Gratulálok a csapatnak!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...