Elszenvedtük idei első vereségünket

Szombaton délután, a bajnokság negyedik fordulójában a Felsőpakonyt látta vendégül a DMTK.

A 3. perc elején rögvest a DMTK veszélyeztetett. Egy szép akció végén, Bíró lövését védte Simon B.
A 8. percben egy gyors kontra végén egy közeli lövést ütött ki bravúrral Gyatyel, a lepattanót azonban a mélységből érkező Nagy-Jáger a kapunkba lőtte. 0-1!
Ezt követően átvettük az irányítást, de fölényünk meddőnek bizonyult, hiszen a 24. percben egy távoli Bíró próbálkozást jegyezhettünk csupán fel.
A 30. percben aztán kettős cserére kényszerültünk, mert csapatkapitányunk Rétsági Ákos és egyik támadónk, Mészáros Dániel sem tudta folytatni a játékot húzódás miatt.                                     

A 35. percben a csereként beálló Tóth Gy. erőszakosan szerzett labdát, majd mesterien tálalt középre, ahol Kálazi érkezett, de közeli bombája célt tévesztett.
A 44. percben a két csere összehozta az egyenlítést: Bábik T. tekert középre a bal oldalról, ahol Tóth Gy. csúsztatta meg úgy a labdát, hogy Simon már nem érhette el azt. 1-1!
A második játékrész elejét megnyomták a mieink. A 47. percben Szmola lövését ütötte fölé Simon, a megítélt szögletet pedig Bábik T. tekerte be, azonban Bíró csúsztatása mellé szállt.
Az 57. percben Vitányi centerezett, de Tóth centikkel mellé csúsztatott, majd újból Tóth Gy. fejelt ugyancsak a kapu mellé.
A 62. percben Vitányi passzát követően Szmola bombázott fölé, míg a 68. percben Szmola szabadrúgását hárította könnyedén Simon.
A 76. percben álltunk legközelebb a vezetés megszerzéséhez: ekkor Szmola ívelte be a labdát, amit Tóth Gy. csúsztatott volna a léc alá, viszont Simon hatalmas bravúrt bemutatva, fölé ütötte a játékszert.
A 79. percben Vitányi emelt jobbról középre, Bíró fejese viszont kevéssel a kapu mellett szállt el.
A 80. percben Patály kapta meg a második sárga lapját, így tíz főre fogyatkoztunk. Az eset jogosságához nem férhet kétség, bár néhány perccel korábban a sárga lapos Nagy-Jáger egészen a salakig repítette Mendebabát, amiért akkor nem villant a második sárga lap...
A 92. percben Szmolát buktatták a vendég térfél közepén, ám a játékvezető továbbot intett és az ellenakció végén Kordé kapott kiváló passzt, amivel betört a tizenhatoson belülre és mesterien emelt Gyatyel mellett a hálónkba. 1-2!
A folytatásban másra már nem maradt idő, így a helyzeteivel jobban sáfárkodó Felsőpakony 2-1-re megnyerte az összecsapást.
A mieink legközelebb szombaton, 16 órakor, a Tököl otthonában lépnek majd pályára, ahol reméljük, feledtetni tudjuk a mostani botlást.
Dunaharaszti MTK - Felsőpakonyi KSE 1-2 (1-1)
Dunaharaszti, 300 néző, vezette: Fodor Zs. (Berki A., Ferenczi D.)
DMTK: Gyatyel, Szalay, Patály, Rétsági (Bábik T. 30.p), Vitányi, Szmola, Vörös, Mendebaba, Bíró, Kálazi (Kiss B. 46.p), Mészáros (Tóth Gy. 30.p)
Felsőpakony: Simon B., Matyi (Győri 52.p), Hajdú, Kordé, Fülöp (Lőrincz 61.p), Nagy-Jáger (Bress 75.p), Farkas Z., Nagy Sz. (Nagy T. 68.p), Nagy P. (Veres 18.p), Nagy T., Kmetykó
Gólszerzők: Tóth Gy. 44.p ill. Nagy-Jáger 8.p, Kordé 92.p
Sárga lapok: Kálazi 41.p, Mendebaba 60.p ill. Matyi 40.p, Nagy-Jáger 45.p, Nagy Sz. 65.p, Farkas Z. 45.p
Kiállítva: Patály 80.p
Halász Gyula vezetőedző: "A mérkőzés előtt megnehezítette a dolgunkat, hogy a bemelegítés után Pataki Gergő nem tudta vállalni a játékot. A 30. percben pedig Rétsági Ákos és Mészáros Dániel is megsérült, így már hat alapemberünk esett ki, ráadásul Patály Jánost a játékvezető kiállította a 80. percben. Ennek ellenére Bábik Tibor és Tóth György beállásával változott egy kicsit a kép, azonban az utolsó percben egy óriási védelmi hibánkat kihasználta a Felsőpakony és megnyerte a mérkőzést!"
Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...