Második megye I-es meccsünket is megnyertük

A megyei I. osztály második fordulójában a Dunakeszit látta vendégül a DMTK.

Nem kezdtük jól a meccset, hiszen a 10. percben egy védelmi hibánkat kihasználva Kaszás lőtt a kapunkba. 0-1!
A 16. percben érkezhetett volna a válasz, amikor Bíró ugratta ki Mendebabát, azonban az ő lövését Czédula hárította.
A 19. percben Mészáros beadását Pataki bólintotta kapura, de Czédula a helyén volt.
A 30. percben Bábik T. szabadrúgása szállt fölé.
A 37. percben Vitányi nagy bedobását Rétsági vette le a tizenhatoson belül, majd Szmola elé tálalt, aki 11 méterről a hosszú alsóba lőtt. 1-1!
Néhány pillanattal később Kányádi egy szép csellel ment el védője mellett, azonban Kiss R. buktatta játékosunkat, aki sajnos, súlyos sérülést szenvedett. A kórházba szállítást követően derült ki, hogy Kányádinak a bokája és a sípcsontja is eltörött, meg kellett műteni, nagyon hosszú kihagyás vár rá, hiszen három hónapig gipszben lesz a lába. Neki ezúton is mielőbbi gyors felépülést és kitartást kívánunk!
A félidő zárásaképp Patály szabadrúgása centikkel szállt fölé.
A második játékrész elejét megnyomták a mieink. A 49. percben Mendebaba került nagy helyzetbe, de az utolsó pillanatban mentettek a védők előle. Két perc múlva előbb Bíró próbálkozása szállt fölé, majd Pataki lövését fogta Czédula.
Az 53. percben Mendebaba lőtt az oldalhálóba.
Az 57. percben két csereember lépett elő főszereplővé: Bábik T. kiválóan emelt jobbról a túloldalra, ahol Kiss B. érkezett és 14 méterről a léc alá bombázott. 2-1!
A 61. percben végképp eldőlt a három pont sorsa. Pataki emelt Bábik T. elé, aki egy csellel elfektette védőjét, majd a jobb sarokba tüzelt. 3-1!
Újabb néhány perc elteltével Szmola lövése kerülte el a kaput.
A hajrában még két nagy lehetőségünk akadt. Előbb egy szabadrúgás talált utat a vendég kapuba, de a játékvezető a berepülő Patályt lesen látta, így nem adta meg a találatot. Majd Rétsági kapott a tizenhatoson belül remek labdát, ám mielőtt a kapuba helyezhetett volna, ezt a kiugrást is lesnek ítélte meg a spori.
A folytatásban újabb gól már nem esett, így 3-1-re megnyertük első hazai bajnoki mérkőzésünket. Sajnos, a sérültek egyre többen vannak, mivel Kozári, Tóth Gy. és Szalay után, most Kányádi esett ki hosszú hónapokra.
A DMTK legközelebb az egyik bajnokesélyeshez, a Nagykátához utazik, ahol szeptember 5-én, szombaton, 16:30-kor kezdődik majd az összecsapás.
Dunaharaszti MTK - VS Dunakeszi 3-1 (1-1)
Dunaharaszti, 250 néző, vezette: Nemes A. (Bíró R., Kányási I.)
DMTK: Gyatyel, Kányádi (Kiss B. 44.p), Patály, Rétsági, Vitányi, Mendebaba, Szemán (Vörös 54.p), Szmola, Bíró (Méder 87.p), Pataki (Bábik D. 78.p), Mészáros (Bábik T. 20.p)
Dunakeszi: Czédula, Csordás, James (Csuport 46.p), Cifra (Jónás 54.p), Kaszás, Tóth J., Kiss R., Gyula, Szabó B., Vágner, Kohári (Blényesi 77.p)
Gólszerzők: Szmola 37.p, Kiss B. 57.p, Bábik T. 61.p ill. Kaszás 10.p
Sárga lapok: Mészáros 16.p ill. Kiss R. 41.p, Szabó B. 53.p, Jónás 85.p
Halász Gyula vezetőedző: "Az első félórai játékunkkal nem lehetünk elégedettek. A második félidőben a cserejátékosoknak köszönhetően magabiztosabban játszottunk és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A súlyos bokatörést szenvedett Kányádi Szabinak kitartást és mielőbbi gyógyulást kívánunk."
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

 

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...