Győzelemmel kezdtük a megye I-et

A Pest megyei I. osztály első fordulójában a Budakalász otthonában lépett pályára a DMTK.

A nagy hőség ellenére jó tempóban kezdtek a csapatok. A 3. percben Kerék lépett meg a bal oldalon és kiszorított helyzetből, 15 méterről a jobb kapufát találta el.
Az 5. percben egy budakalászi szabadrúgást öklözött a mezőnybe Gyatyel. A labdát Bíró szedte össze, majd elindult vele a kapu felé. A félpályánál Mészárossal kényszerítőzött és a visszakapott játékszerrel elrobogott egészen a hazai tizenhatoson belülre, ahol 12 méterről a hosszú alsóba tüzelt. 0-1!
A következő időszakban a mieink akarata érvényesült, de a hazaiak jól védekeztek és csak ritkán jutottunk el lövésekig. A 15. percben Rétsági távoli próbálkozása szállt fölé.
A 25. percben Mészáros játszott Bíróhoz, akinek lövését ezúttal védte Molnár L.
A 36. percben egy 28 méteres szabadrúgást Szemán lőtt kevéssel a felsőléc fölé.
A második játékrész elején Mészáros 20 méteres kísérlete tévesztett célt, majd Szmola szabadrúgását hárította Molnár L.
A folytatásban megpróbált nyomást gyakorolni ránk a Budakalász, de nagy helyzetig csak két alkalommal jutottak el. A 70. percben Széll lövését védte Gyatyel, majd a 79. percben egy beívelés után az egyik hazai játékos találta el rosszul a labdát, a lecsorgót pedig Széll lőtte közelről rá, azonban Gyatyel nagy bravúrral kiboxolta a játékszert.
A hajrában már egyik kapu sem forgott igazán veszélyben, így 1-0-s DMTK-győzelemmel ért véget a találkozó.
Fontos volt számunkra a jó rajt és a legfontosabb feladatot, a három pont begyűjtését teljesítette a keret. A játékunk még kicsit akadozott néha, de nem szabad elfelejtenünk, hogy későn állt össze a végleges keret, ami felértékeli ennek a sikernek a jelentőségét.
Reméljük jövőhéten újra eredményesen, szép futballt bemutatva tudjuk folytatni a pontok gyűjtögetését. Következő ellenfelünk a Dunakeszi lesz, akikkel augusztus 29-én, szombaton, 17 órakor találkozunk majd hazai pályán.
Budakalászi MSE - Dunaharaszti MTK 0-1 (0-1)
Budakalász, 200 néző, vezette: Németh G. (Kara P., Décsi K.)
Budakalász: Molnár L., Dollinger, Sármán (Kaprinyák 40.p, Békási 61.p), Csánki, Szalontai, Széll, Erőss, Kerék, Sallai, Szabó S., Sovák
DMTK: Gyatyel, Szalay (Kányádi 16.p), Patály, Rétsági, Vitányi, Mendebaba, Szemán, Szmola, Bíró, Pataki (Bábik T. 86.p), Mészáros (Kálazi 90.p)
Gólszerző: Bíró 5.p
Sárga lapok: Kerék 37.p, Sallai 52.p, Széll 55.p, Sovák 77.p, Csánki 82.p ill. Pataki 53.p, Mészáros 55.p
Halász Gyula vezetőedző: "Szerettük volna magabiztosabban kezdeni a bajnokságot. Ellenfelünk igen agresszív játéka ellenére sikeresen vettük az első akadályt, egy korai gólnak köszönhetően. Dolgozunk tovább a jövőhétre készülve!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...