Büntetőkkel estünk ki a Magyar Kupából

A Magyar Kupa Pest megyei ág harmadik fordulójában a Dunavarsányt látta vendégül a DMTK, ahol a tét már a főtáblára jutás volt.

Az első lehetőségre nem kellett sokat várni, hiszen az 5. percben Bíró beadását Pataki helyezte a kapu mellé.
A 13. percben Mészáros próbálkozását szedte fel Boros.
A találkozó elején több szép akciót is vezettünk, azonban igazán nagy gólhelyzetet nem sikerült kialakítanunk.
A 25. percben Patkó távoli bombája centikkel szállt fölé.
A 31. percben Mészáros passzolt Bíróhoz, aki egy szép csellel tört be a büntetőterületre, majd ballal a rövid felsőt vette célba, ám Boros hárítani tudott.
A 38. percben Szemán 25 méteres próbálkozásánál kellett résen lennie a vendég kapusnak.
Két perccel később egy szép szögletvariáció végén Mendebaba lövését ütötte Boros Patály elé, viszont Patály ismétlése centikkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret.
A 48. percben Patkó előreívelt szabadrúgását Huller csúsztatta fölé.
Az 56. percben Bíró kezdett nagy szólóba és több szép cselt követően a gólvonal mögé helyezett. 1-0!
Nem sokkal később Kányádi került főszerepbe, de az ő próbálkozását Boros védte. A találkozó további részében a Dunavarsány próbálkozott előreívelésekkel, ám ezekből nem tudtak helyzeteket teremteni, míg a mieink több veszélyes kontrát is vezethettek, azonban a kapuig nem jutottunk el csak a legritkább esetben.
A 92. percben egy eladott labda után, jobbról érkezett középre egy beadás, amibe Bata nem tudott belefejelni, viszont Bíró fejéről védhetetlenül kötött ki a léc alatt a játékszer. 1-1!
A folytatásban másra már nem maradt idő, így egyből jöhettek a büntetők.
Az első párban Králik és Rétsági sem hibázott. A másodikban Patkó gólt szerzett, míg Méder lövését Boros megfogta, így előnybe került a vendég együttes.
A harmadik és negyedik párban Galambos, Huller, Szemán és Mendebaba sem hibázott. Az utolsó varsányi büntetőhöz Bata állt oda és ugyan Gyatyel megfogta a lövést, de a labda valahogy mégis átcsúszott a gólvonalon, így a vendég együttes jutott tovább.
Összessegében a találkozó nagy részében a mieink akarata érvényesült, több góllal is vezethettünk volna, azonban a lehetőségek kimaradtak, míg a Dunavarsány egy szerencsés góllal egyenlíteni tudott.
Gratulálunk a Dunavarsánynak a továbbjutáshoz, mi pedig dolgozunk tovább, hiszen szombaton már bajnoki vár a csapatra. A megyei II. osztályból feljutó Budakalász otthonában lép majd pályára a DMTK, szombaton 17 órakor.
Dunaharaszti MTK - Fémalk-Dunavarsány 1-1 (0-0) büntetőkkel: 3-5
Dunaharaszti, 300 néző, vezette: Fenyvesi Sz. (Sipos L., Kovács T.)
DMTK: Gyatyel, Bíró, Patály, Rétsági, Vitányi, Mendebaba, Szemán, Szmola, Szalay (Kányádi 51.p), Pataki (Méder 86.p), Mészáros (Tóth Gy. 83.p)
Dunavarsány: Boros, Bathó (Sipos 64.p), Schmidtka, Meiszter, Králik, Mag, Huller, Bán (Csizmadia 59.p), Galambos, Patkó, Bata
Gólszerzők: Bíró 55.p ill. Bíró 92.p (öngól)
Sárga lapok: Kányádi 69.p ill. Mag 4.p, Bata 38.p, Bán 57.p, Králik 60.p
Halász Gyula vezetőedző: "A mérkőzés összképét nézve, nem érdemeltük meg a kiesést. Ellenfelünktől azt kaptuk, amire számítottunk. Több lehetőségünk volt, amiből illett volna sokkal több helyzetet kidolgoznunk. Míg a Varsánynak nagy helyzete nem volt az egész mérkőzésen. Az öngól előtt óriási hibákat követtünk el, ami megbosszulta magát. A büntetőpárbajból is mi jöttünk ki vesztesen. Hozzáteszem, sokkal többet vártunk taktikailag a cserejátékosoktól. A kellemetlen kiesés ellenére előre kell gondolkodnunk és jól kell a bajnokságot elkezdenünk!"
Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...