1 arany, 1 ezüst és 1 bronz a DMTK mérlege az Emerson Kupa XXVII. Utánpótlás Labdarúgó Tornán

 

Az előző hét második felében az Emerson Kupán vett részt a Dunaharaszti, ahol öt csapattal 2010, 2009, 2008, 2007-Kék és 2007-Fehér csapattal szerepeltünk.

A Torna beszámolója:
2010:
Varsányi Ádám: "2010-es korosztályunk a 6. helyen zárta a tornát, a helyezésnél azonban sokkal fontosabb volt, hogy hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak a gyerekek. Hasonló színvonalú tornán még nem szerepelt ez a korosztály, így több olyan hiányosság is kiütközött amikre eddig nem derült fény. Több ígéretes egyéni teljesítmény is volt, de egyelőre még sajnos sok hiba is becsúszott. Ezeket kell a jövőben majd kiküszöbölni hogy ez az ígéretes csapat eredményes is legyen."
A csapat tagjai:
Béres Norbert
Egyed Ákos
Firgi Róbert
György Szilárd
Kertész Márk
Nagy-Kúti Péter
Ördögh Máté
Tímár Ákos
Tordai Hunor
Varga Benjámin
A-csoport:
DMTK
CSHC
KBSC FC
Eger SE A
Eger SE B
1908 SZAC
Diósgyőri VTK 11'

Erdemények:
DMTK - Eger A 0-4
DMTK - Eger B 2-10
DMTK - CSHC 2-10
DMTK - DVTK 0-8
DMTK - KBSC 4-1
DMTK - SZAC 1-6

2009:
Szabó Benjámin: "A 2009-es születésű gyerekek az U11-es korosztályban indultak. A 13 résztvevő csapat két csoportban elosztva vett részt a küzdelmekben. A tornát kicsit zavarodottan kezdtük, majd fáradtan zártuk. A gyerekek sokszor szépen játszva szereztek gólokat, de szép számmal volt kiemelkedő egyéni teljesítmény is. Ez a korosztály a csapatépítés fázisában jár, feladat lesz mindenkinek megtalálni az igazi helyét és szerepét a pályán. Jó tanulsággal szolgált az egri részvételünk, sok tapasztalatot gyűjtöttünk a három nap során.
A csoportmérkőzéseinket 3 győzelemmel és 2 vereséggel, a tornát tekintve az 5-6. helyen zártuk. A torna 2009-es gólkirálya csapatunk támadója Acsai Dominik lett 15 góllal."
A csapat tagjai:
Acsai Dominik
Gerencsér Gábor
Kovács Noel
Kovacsik Áron
Madarász Zalán
Madurovicz Milán
Nagy Ádám
Pap Ádám
Pogány Miksa
Selmeczi Zalán
Varsányi Gergő
B-csoport:
DMTK
Eger SE B
CSHC
Egri Focisuli SE
Veresegyház LUA
Diósgyőri VTK 10'

Eredmények:
DMTK - Veresegyház 2-4
Egri Focisuli - DMTK 1-5
CSHC B - DMTK 1-13
Egri SE B - DMTK 1-5
DMTK - DVTK 2-6

A torna gólkirálya: Acsai Dominik

2008:
Valkai Krisztián: "Egy erős csoportba kerültünk, nagyszerű meccseket játszottak a gyerekek, aminek az eredménye az első hely lett a DMTK történetében először. Jelesre vizsgáztunk mind játékban, mind hozzáállásban, amiért gratulálok a csapatnak!
Hajrá DMTK!!"
A csapat tagjai:
Zelovics Domonkos
Szegvári Tibor
Dékány Bence
Reibl Benjámin
Szilágyi Kristóf
György Tamás
Horváth Dániel
Lengyel Szabolcs
Juhász Máté
Lőrinczi Félix
Koller Bence
Száva István
A-csoport:
Eger SE A
Eger SE B
DMTK
Dunakanyar Régió UFC
Ferihegy Sportakadémia Vecsés
Diósgyőri VTK 09'

Erdemények:
DMTK - Dunakanyar 1-1
ESE B - DMTK 0-12
DMTK - Vecsés elmaradt
DMTK - DVTK 2-0
ESE A - DMTK 0-2
Döntő:
DMTK - ESE A 1-0

A torna legjobb játékosa: Lengyel Szabolcs

2007-Fehér:

Szigeti Gábor: "Hatalmas hőségben játszottak a csapatok, a 4 nap alatt összesen 280 percet. Ebből a szombati nap 120 perce számított a legextrémebb terhelésnek. Illedelmesen kezdtük a tornát, ahova csak a második napon érkeztünk meg két magabiztos győzelemmel. Az utolsó csoportmeccsen a góljaink számát kellett növelni, annak érdekében, hogy elkerüljük a másik csapatunkat, valamint kedvezőbb ágra kerüljünk a folytatásban. Aki valaha is futballozott az tudja, hogy ez nem egyszerű feladat. Hála Istennek a Srácok nem görcsöltek be és 10-et rúgtak. Az 5 csapatos "A" csoportot megnyertük jobb gólkülönbséggel.
A keresztbeverések miatt, három 9 pontos csapat volt. A csoportmeccsek legjobb teljesítményét az ellen a Grund FC ellen mutattuk, akik legyőzték a házigazda egri csapatot.
Az egyenes kieséses szakaszban a Salgótarjánt 4-2-re, a döntőbe jutásért a Csepel Halászit vertük 4-1-re.
A torna döntőjét a DVTK csapatával játszottuk, ahol szervezett játékkal felvettük a kesztyűt az NB I-es csapattal szemben. 0-2-ről visszahoztuk az eredményt 2-2-re, ami után büntetőkkel maradtunk alul.
A gólkirály Tóth Patrik lett.
Fontos fegyver ténynek tartom, hogy a 27 lőtt gólunkon 5 játékosunk osztozott, ebből is látszódik, hogy igazi csapatmunkáról beszélhetünk.
Nagy Levente parádés kapusteljesítménye és védelmünk masszívitása is hozzájárult, hogy 3 meccsen még gólt sem kaptunk.
Kiemelném még Bráda, Pete, Szabó M., Bihari teljesítményét is."
A Fehér csapat tagjai:
Nagy Levente
Berecz Dominik

Bráda Bence
Pete Zsombor
Földi Bence
Bihari Boldizsár
Szabó Mihály
Szabó Áron
Tóth Patrik
Nyírő Ákos
Szeredi Áron
A-csoport:
DMTK Fehér
Eger SE
Piliscsaba SE
Veresegyház LUA
Grund 1986 FC

Eredmények:
Eger-DMTK 3-0
DMTK-Piliscsaba 2-0
Grund-DMTK 0-5
DMTK-Veresegyház 10-0
DMTK-Salgótarján 4-2
DMTK-CSHC 4-1
Döntő: DMTK - DVTK 2-2 (büntetőkkel: 2-3)

2007-Kék:
Jobbágy Tamás: "Szokásainkkal szakítva nagyon jól kezdtük a tornát, a Csepel Halászi focisuli elleni magabiztos győzelemmel, másnap pedig egy egészen más játékot képviselő Diósgyőr következett. Kevés labdabirtoklással, de szervezett, kontrákra épülő játékkal 1-1-re végeztünk NB I-es ellenfelünk ellen. Harmadik mérkőzésünket takaréklángon égve sikerült megnyernünk Salgótarján ellen, így rosszabb gólkülönbséggel másodikok lettünk a csoportban. A negyeddöntőben a címvédő egri csapat legyőzésével a torna legnagyobb meglepetését okozó Grund csapata következett. Szoros mérkőzésen, de végig kézben tartva jutottunk a legjobb négy köze, ahol ismét a DVTK-val kerültünk szembe. A csoportmeccsünkhöz nagyon hasonlító mérkőzésen 1-1-re végeztünk, így büntető párbajjal kellett eldönteni a finálé résztvevőjét. A tornán összesen 8 büntetőt végezhetett 6 különböző játékosunk, amiből egyet!!! sikerült gólra váltanunk. Így futballban senki sem tudott legyőzni a 4 nap alatt, de az idegek harcában alulmaradtunk, következhetett vasárnap a bronzmérkőzés. Még egy utolsó nagy levegőt vettek a játékosok és nem hagytuk, hogy ilyen teljesítmények után üres kézzel távozzunk. Ismét legyőztük a Halászi focisuli csapatát és bronzéremmel a nyakban, veretlenül utaztunk haza. A torna legjobb kapusa Ughy Bercel lett, Szabó Marcell pedig alig maradt le a győztes mögött a torna legjobb játékosa szavazáson. Nem volt gyenge teljesítmény a 4 nap alatt, így mellettük minden játékosunk említést érdemel. Batiz és Csernus a védelem két szélén végig stabil teljesítményt nyújtottak, Pál Balázs pedig nem a saját posztján játszott tanárian a hátsó tengelyben. A Szabó, Foór, Acsai háromszög fáradhatatlan, és emellett kombinatív játéka a középpályán a legnehezebb meccseken is kiemelkedő volt. Seres váratlan, kiszámíthatatlan húzásaival, a Deák, Mikó páros pedig végig agresszív, gólra törő játékával járult hozzá a sikerhez. Ennek a korosztálynak az utolsó egri tornája volt az idei, méltóan búcsúztunk a számunkra 2015 óta tartó sorozattól."
A Kék csapat tagjai:
Acsai Dániel
Batiz Bálint
Csernus Miklós
Deák Dávid
Foór András
Mikó Bálint
Pál Balázs
Seres Olivér
Szabó Marcell
Ughy Bercel
B-csoport:
DMTK kék
CSHC
Diósgyőri VTK
Salgótarjáni BTC

Eredmények:
DMTK kék - CSHC 2-0
DMTK kék - DVTK 1-1
DMTK kék - SBTC 2-1
Grund - DMTK kék 1-2
DMTK kék - DVTK 1-1 (büntetőkkel: 0-1)
3. helyért: CSHC - DMTK kék 2-3

Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...