Továbbjutás a Magyar Kupában

A Magyar Kupa Pest megyei ág második fordulójában a Gödöllőt láttuk vendégül.

Már az első percben megszerezhettük volna a vezetést, hiszen Mendebaba szerzett labdát az ellenfél térfelén, amit Mészáros elé ívelt, azonban játékosunk lövését Hesz bravúrral védte.                                              
A 15. percben egy 18 méteres szabadrúgást, Szmola védhetetlenül tekert a jobb alsóba. 1-0!
A megérdemelt vezetés megszerzését követően egyre inkább lendült bele a játékba a DMTK. A 34. percben Mészáros passza után, Mendebaba lövését hárította Hesz, míg a 37. percben Mendebaba kiváló ütemű indítása után, Szmola emelt a kifutó Hesz felett a kapuba. 2-0!
A mérkőzés ezen szakaszában úgy nézett ki, hogy a vendégek inkább durvaságokkal, mint sem a játékkal foglalkoztak. A félidő legvégén ugyanis Kozári törhetett volna be ziccerben a kapu elé, amikor az egyik vendégvédő brutális becsúszással öklelte fel játékosunkat, akinek sajnos az esés következtében eltörött a kulcscsontja. Ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk Kozári Csabának és bízunk benne, hogy a szabálytalanságáért csupán sárga lapot kapó vendégvédő is előbb vagy utóbb elnézést kér tettéért.
Ez a durva sérülés és az, hogy ez megtorlatlanul maradt, rányomta a bélyegét a folytatásra. A második játékrész elején egy szabadrúgást követően Tóth-Ilkó fejesével szépített a Gödöllő. 2-1!                                       
Ezután megpróbálta ránk erőltetni akaratát a vendég gárda, de a mezőnyfölényük meddőnek bizonyult. A 65. percben végképp eldönthettük volna a továbbjutást, hiszen Mészáros lépett meg védője elől, azonban Richter kézzel elütötte a labdát, amiért ezúttal már villant a jogos piros lap.
Tíz emberrel is próbálkozott a Gödöllő, de egy újabb gyors kontra végén mi találtunk a hálóba, igaz, ezt a játékvezető nem adta meg, mert szerinte lesen állt játékosunk az indítás pillanatában.
A 88. percben egy szabdarúgást követően Tóth Gy. fejesét hárította Hesz, majd a 93. percben Méhes lövése pattant meg Patály lábán úgy, hogy a játékszer a felsőlécet súrolva hagyta el a játékteret.
A találkozó összképét nézve, igazi kupacsata volt, amelyen megérdemelten jutott tovább a Dunaharaszti a következő fordulóba. A Gödöllő is mindent megtett a továbbjutásért, hiszen rohamoztak becsülettel, kivéve néhány pillanatot (súlyos sérülés okozása, gólhelyzetben szándékos kezezés).
Ahhoz, hogy a legjobb 128 közé kerülhessünk, még egy körön kellene túljutnunk, aminek sorsolására hétfőn délelőtt kerül sor. Ekkor kiderül, hogy a CSO-KI, a Dunavarsány, a Biatorbágy, a Nagykáta vagy a Ráckeve lesz-e következő ellenfelünk.
U.I.: Hevesi Úr nyilatkozatára reagálva, a DMTK csapata a lefújást követően nem járt örömtáncot, sokkal inkább társukat, a súlyos sérülést elszenvedő Kozári Csabát hívták telefonon, akiről ellenfelünk igencsak megfeledkezett és ez nem "dörzsöltség", hanem valós tény. Ezekután pedig legkevésbé sem valószínűsíthető, hogy akkora szimpátiát váltott ki a vendég együttes, hogy a Gödöllő csapatát méltatták volna a DMTK szurkolói, pedig ettől a néhány esettől eltekintve, valóban elismerésre méltóan küzdött a csapata és sok sikert kívánunk a bajnoki szezonra!
Dunaharaszti MTK - Gödöllői SK 2-1 (2-0)
Dunaharaszti, 300 néző, vezette: Dévényi B. (Bíró Zs., Bíró R.)
DMTK: Gyatyel, Szalay, Patály, Rétsági, Kozári (Vitányi 46.p), Mendebaba, Szemán (Bábik T. 58.p), Szmola, Kányádi, Bíró, Mészáros (Tóth Gy. 73.p)
Gödöllő: Hesz, Hevesi, Nagy B., Pusztai (Méhes 55.p), Richter, Maródi, Koziorowski (Sóss 79.p), Munkácsi, Hámor, Mudroch (Balogh B. 46.p), Tóth-Ilkó
Gólszerzők: Szmola 15.p, 37.p ill. Tóth-Ilkó 50.p
Sárga lapok: Mendebaba 56.p, Bábik T. 75.p
Kiállítva: Richter 65.p
Halász Gyula vezetőedző: "Látszik a csapatunkon, hogy még alakulófélben van. Egy elfogadható első félidő után, a második játékrészben inkább a kapkodás volt a jellemző a részünkről. A továbbjutásnak természetes örülünk, hibáinkat javítani kell. Sajnos, a mérkőzésen Kozári Csaba a kulcscsontját törte. Kitartást és mielőbbi gyógyulást kívánunk Csacsa!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...