Könnyed továbbjutás a Magyar Kupában

A Magyar Kupa Pest megyei ágán, az első fordulóban az Üllő otthonában lépett pályára a DMTK.

A megyei II. osztályra készülő ellenfelünk ránk ijesztett a találkozó elején, hiszen a 2. percben egy megpattanó szabadrúgást előbb bravúrral hárított Gyatyel, majd a lecsorgót Farkas bombázta kapura, amit kapusunk újabb remek vetődéssel ütött fölé.
A folytatásban egyre inkább vette át az irányítást a DMTK és a gólokra sem kellett sokat várnunk.
A 16. percben egy szögletet követően Mészáros szerezte meg a labdát és a tizenhatos vonaláról a hálóba lőtt. 0-1!
A 35. percben Rétsági lépett át a hazai térfélre, majd ballal, kiválóan indította meg a jobb szélen robogó Bírót, aki egy átvételt követően a rövid felsőbe bombázott. 0-2!
A 40. percben Mészáros balról emelt át a hosszú oldalra, ahol Bíró érkezett és közvetlen közelről a léc alá bólintott. 0-3!
A második játékrészre sem lassított csapatunk. Az 51. percben Patály tekert remekül Szmola elé, ő pedig egy szép csel után, a rövid alsóba lőtt. 0-4!
A 61. percben Szemán szerzett labdát az Üllő térfelén és jó ütemben ugratta ki Bírót, aki ismét magabiztos volt. 0-5!
A 78. percben Vitányi lépett meg védői elől és első próbálkozását még kiütötte Kőszegi, de a lecsorgót éles szögből remekül tekerte a léc alá a csereként beálló játékosunk. 0-6!                                                                     
A 80. percben Bábik T. indította meg Vitányit, aki Bíró elé gurított, ő pedig 10 méterről, a bal alsóba továbbított. 0-7!
Egy perccel később egy szép akció végén Bábik T. lőtt kapufát, a kipattanót pedig Szmola tűzte rá, azonban az egyik védő a gólvonalról menteni tudott. A 85. percben egy szöglet utáni kavarodás végén, Villányi kotorta a gólvonal mögé a labdát, amivel szépített az Üllő. 1-7!
A 89. percben Bábik T. tört előre a jobb oldalon, majd észrevette, hogy kissé kinn áll Kőszegi és a feje felett emelt a hálóba. 1-8!
A 90. percben ismét Bábik T. indított, Bíró pedig önzetlenül játszott Szmolához, aki a jobb oldalról érkezve tüzelt a kapuba. 1-9!
A mieink meggyőző játékot mutatva, magabiztos 9-1-es győzelmet arattak és ezzel továbbjutottunk. A Magyar Kupa második fordulójának párosításai is kialakultak. A DMTK vasárnap, 17 órától a hozzánk hasonlóan megyei I. osztályú Gödöllőt látják majd vendégül, ahol reméljük ismét sok szurkoló előtt játszhatunk egy eredményes mérkőzést.                                                
Üllői SE - Dunaharaszti MTK 1-9 (0-3)
Üllő, 100 néző, vezette: Moldván I. (Molnár L., Soós A.)
Üllő: Kőszegi, Gálvölgyi I., Sinkó, Máj Z. (Lázár 46.p), Potemkin, Böjti (Mezei 46.p), Falu (Neményi 55.p), Farkas T., Villányi, Gálvölgyi M., Király
DMTK: Gyatyel, Szalay, Patály, Rétsági, Kozári, Bíró, Mendebaba, Szemán, Kányádi (Vitányi 64.p), Tóth Gy. (Bábik T. 75.p), Mészáros (Szmola 46.p)
Gólszerzők: Villányi 85.p ill. Mészáros 16.p, Bíró 35.p 40.p, 61.p, 80.p, Szmola 51.p, 90.p, Vitányi 78.p, Bábik T. 89.p
Sárga lap: Tóth Gy. 45.p
Halász Gyula vezetőedző: "A mérkőzés első tíz percétől eltekintve, lendületesen, jól játszottunk. Támadásokban és gólokban gazdag mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók, akiknek külön köszönjük, hogy elkísértek minket Üllőre. Gratulálok a csapatunknak!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...