Újabb balszerencsés vereség

Az NB III Közép-csoport tizenkilencedik fordulójában a Taksonyt látta vendégül a DMTK felnőtt csapata.

Különleges esemény volt a szombati, hiszen nagyon ritkán akad olyan eset, amikor zártkapus mérkőzést kell rendezni. Sajnos, az országban egyre inkább terjedő koronavírus miatt, a sokak által nagyon várt szomszédvári, kiesési rangadó szurkolók nélkül került megrendezésre.
A csapatok ennek ellenére eltökélten kezdtek, mert egyből egymásnak estek.
A 7. percben egy lecsorgó labdát Szalay M. 13 méterről kevéssel bombázott a léc fölé, míg két perccel később Gacsal kísérletét hárította Iváncsics.
A 15. percben egy 20 méteres próbálkozást hárított Scheilinger.
A 27. percben Tóth L. löketét fogta kapusunk. A 28. percben Szalay M. lecsúszott beadását paskolta a kapu fölé Iváncsics. A szögletet Rétsági végezte el, amibe középen Fekete O. csúsztatott bele, majd Nagy Z. lábát is érintve került a taksonyi hálóba a labda. Öngól. 1-0!
Válaszképp Gálfi szabadrúgását kellett Scheilingernek kiütnie. A 35. percben jobbról ívelték át a labdát a vendégek Kozári elé, aki 16 méterről lőtt fölé.
A 40. percben Fodor tört be a tizenhatoson belülre, azonban közeli lövését Scheilinger fogta.
A 45. percben Varga T. szerzett labdát a félpályánál, végignyargalt vele, majd remekül passzolt az üresen érkező Nichenko elé, aki 13 méterről rosszul találta el a labdát, ami így könnyedén lett Iváncsics zsákmánya.
Fordulást követően, az 54. percben szabadrúgáshoz jutott a Taksony. A gyorsan elvégzett pontrúgásra Gálfi indult el és a hosszú alsóba helyezett. A dolog szépséghibája csak annyi volt, hogy a gólszerző úgy indult el Fekete Márk mellől, hogy fellökte játékosunkat. Ezt viszont a játékvezető nem észlelte, így a gólt megadta. 1-1!
Az 57. percben Fekete M. szép cselekkel tört be a tizenhatoson belülre és középre centerezett, Nichenko viszont centikkel ugyan, de lamaradt a beadásról.
Egy perccel később Gacsal nagyerejű lövése szállt fölé, míg a 60. percben Fekete O. lendületből vezette végig a labdát, majd kissé kisodródott helyről az oldalhálóba tüzelt.
Néhány pillanat múlva Fekete M. lövését védte Iváncsics.
A 86. percben jött az igazi feketeleves. A Taksony jutott szabadrúgáshoz a kapunktól 25 méterre és Tóth L. a rövid felsőnkbe csavart. 1-2!
A folytatásban már nem tudtunk válaszolni, így 2-1-re kikaptunk a kiesési rangadón, ráadásul Fekete Márkot a játékvezető a lefújás után kiállította.
Nagy veszteség az ő kiesése, és a három pont elvesztése is, mert a helyzetek alapján, akár fordított eredmény is születethetett volna, de úgy néz ki, ebben az idényben el vagyunk átkozva.
Elvileg következő meccsünket vasárnap 15:00-kor a Dabas-Gyón otthonában játszanánk, de a jelenlegi helyzet azt ígéri, hogy az MLSZ valószínűleg a felnőtt bajnokságokat is fel fogja függeszteni.
Erről, amint lesz pontos információnk, azt azonnal tudatjuk majd szurkolóinkkal is.
Dunaharaszti MTK - Taksony SE 1-2 (1-0)
Dunaharaszti, zárt kapus, vezette: Sipos T. (Imrő J., Farkas D.)
DMTK: Scheilinger, Szalay M., Szabó B., Rétsági, Bíró, Varga T., Mendebaba, Gacsal, Fekete M., Fekete O., Nichenko
Taksony: Iváncsics, Kozári, Patály (Szilágyi M. 46.p), Lakatos, Gubacsi, Szalai A., Búrány, Fodor (Pataki 69.p), Gálfi, Tóth L., Nagy Z. (Horváth B. 71.p)
Gólszerzők: Nagy Z. 28.p (öngól) ill. Gálfi 54.p, Tóth L. 86.p
Sárga lap: Gubacsi 41.p
Kiállítva: Fekete M. 93.p
Króner Péter vezetőedző: "A döntetlenre mindenképp rászolgáltunk, de a lehetőségek alapján akár győzhettünk is volna. Valamiért azonban ez nem sikerül az elmúlt időszakban. Remélem, most már a szerencse is mellénk áll!"
Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...