Gólnélküli döntetlen a Szekszárd ellen

Az utolsó idei bajnoki fordulóban a DMTK a Szekszárdot látta vendégül.

A rossz időjárás ellenére jó állapotban lévő pálya fogadta a csapatokat.
Nem is kezdtek megilletődötten a felek, a DMTK rögvest magához vette az irányítást. Az 5. percben Fekete O. tálalt Nichenko elé, aki betört a tizenhatoson belülre, de közeli lövését Mityók hárította.
Néhány perccel később Fekete O. tört be a tizenhatoson belülre, azonban kisodródott helyzetből leadott lövését Mityók kiütötte.
Válaszképp egy szöglet után Füredi fejelt fölé.
A 34. percben Gacsal távoli szabadrúgása szállt fölé, míg a félidő zárásaképp egy szöglet utáni lecsorgót Bíró bombázott kevéssel a léc fölé.
A második játékrész elején egy rövid felszabadítás után került a labda Vituska elé, aki egyből kapura lőtt, azonban Torkos menteni tudott.
A 49. percben Rétsági gurított egy sarokrúgást Bíró elé, ő pedig középre tekert, ahol Gacsal érkezett, viszont próbálkozását Mityók lehúzta.
Az 54. percben egy meglehetősen véleményes büntetőhöz jutott a Szekszárd. A labda mögé Péter állt, azonban kísérletét Scheilinger kiütötte, majd a kipattanót újra Péter lőtte rá, ám Scheilinger újabb bravúrt bemutatva védett.
Az 58. percben Királyházi balról lőtt az oldalhálóba, majd egy gyors kontra végén Kovács G. emelt fölé.
A 62. percben Fekete M. ugratta ki Nichenkot, aki 13 méterről vette célba a kaput, de Mityók újra a helyén volt.
Elszántan próbálkoztak a mieink, míg a Szekszárd erejéből a védekezésre futotta.
A 65. percben Kántor, a 73. percben Bíró, a 76. percben Fekete O. tüzelt fölé.
A 84. percben aztán egy félpályánál történt szabálytalanság után, a játékvezető Torkost kiállította.
Hiába az emberhátrány az i-re a pontot mi tehettük volna fel a 86. percben. Ekkor Mészáros fordult le védőjéről és 14 méterről centikkel pörgetett a kapu mellé.
A folytatásban újabb helyzet már nem akadt, így 0-0-val zárult a mérkőzés, amit a lehetőségek alapján gólokkal kellett volna megnyernünk.
A DMTK a tizenötödik helyről várhatja majd a tavaszt, amelyet március legelején a Kozármisleny otthonában kezdünk meg.
Addig viszont még vár egy hosszú felkészülés és rengeteg edzőmérkőzés a csapatra, melyek időpontjairól a későbbiekben tájékoztatjuk szurkolóinkat.
Köszönjük mindenkinek, aki ebben a nehéz helyzetben is kitartott a Dunaharaszti mellett és reméljük, 2020-ban velük együtt sikerül kiharcolni a bennmaradást!
Dunaharaszti MTK - Szekszárdi UFC 0-0
Dunaharaszti, 100 néző, vezette: Dobai J. (Imrő J., Rigó M.)
DMTK: Scheilinger, Bíró, Gacsal, Rétsági, Torkos, Kovács G., Mendebaba, Kántor, Fekete M., Fekete O. (Varga T. 89.p), Nichenko (Mészáros 80.p)
Szekszárd: Mityók, Rácz, Márton, Dudás, Füredi (Kvanduk 78.p), Királyházi, Arena, Budai, Kesztyűs (Vituska 46.p), Fejes, Péter
Sárga lapok: Fekete O. 46.p, Kovács G. 89.p ill. Dudás 47.p, Mityók 67.p, Rácz 68.p, Füredi 78.p, Arena 87.p
Króner Péter vezetőedző: "Tipikus egygólos mérkőzés volt a mai. Sokkal több lehetőségünk volt, mint a Szekszárdnak, de a befejezéseink pontatlanok voltak, nem tudtunk a kapujukba találni."
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...