Megvan az első idei győzelem

Az NB III Közép-csoport tizenharmadik fordulójában Dabason lépett pályára a DMTK felnőtt csapata.

Érződött, hogy igazi rangadót játszanak a felek, mert már az első pillanattól fogva egymásnak estek az együttesek.
A 3. percben Nichenko jobb oldali beadását Kántor csúsztatta a kapu fölé.
Válaszképp Erős távoli lövése szállt fölé.
A 18. percben Fekete O. és Kántor játszottak szépen össze, majd végül előbbi lőhetett, de Czuczi védte kísérletét.
A 27. percben Popov távoli lövésénél kellett Scheilingernek nagyot nyújtóznia.
A 36. percben Torkos indításával Fekete O. tört előre, azonban próbálkozását Czuczi ismét hárította.
Egy perccel később Erős lőtt távolról, de Scheilinger újabb szép vetődéssel kiütötte a játékszert.
A második játékrész újra Kántor helyzettel indult: fiatal balszélsőnk tört be a tizenhatoson belülre, ám 14 méterről a kapu mellé tüzelt.
Az 57. percben Rétsági szögletét Sundas fejelte a kapufára, a lecsorgót pedig Nichenko nagy helyzetben a kapu fölé vágta.
A 63. percben villant a Dabas is, azonban a jobb oldali beadásba hiába pörgetett bele a csereként beálló Takács, a labda a kapufáról ezen az oldalon is kifelé pattant.
A 69. percben előbb Márton, majd a kapujából kirohanó Czuczi hibázott nagyot, amit Nichenko kihasznált, elvitte a labdát mindkettejük mellett az oldalvonal közeléből és a tizenhatoson belülre érve, a hosszú sarokba helyezett. 0-1!
Ezután a Dabas mindent egy lapra téve rohamozott az egyenlítés érdekében, de igazán veszélyes akciókat nem tudtak végigvezetni a pályán. Az egyenlítésre a legnagyobb sanszuk a 93. percben volt, de Erős 17 méteres szabadrúgása nem talált célt.
Összességében egy izgalmas, küzdelmes mérkőzésen, a DMTK végre megtörte a jeget és az idei bajnokságban első alkalommal, győzelmet könyvelhetett el.
Még mindig az utolsó helyen állunk a tabellán, viszont reméljük ez a siker lendületet ad az őszi hajrára és hétvégén újabb pontokkal gazdagodunk.
FC Dabas - Dunaharaszti MTK 0-1 (0-0)
Dabas, 150 néző, vezette: Molnár R. (Kurinka B., Szarvas L.)
Dabas: Czuczi, Kovács Á., Eördögh, Márton, Fritz, Molnár P., Erős R., Sánta (Takács K. 61.p), Fitos (Szántó 26.p), Dalibor (Csepregi 70.p), Popov
DMTK: Scheilinger, Bíró, Gacsal, Rétsági, Sundas, Kovács G., Torkos, Mendebaba, Kántor (Varga T. 75.p), Fekete O. (Fekete M. 85.p), Nichenko (Mészáros 92.p)
Gólszerző: Nichenko 69.p
Sárga lapok: Dalibor 54.p, Fritz 56.p ill. Fekete O. 29.p, Kovács G. 34.p
Króner Péter vezetőedző: "Tudtuk, hogy igazi hatpontos rangadó lesz a Dabas elleni, függetlenül attól, hogy melyik csapat hányadik helyen áll a tabellán. Ennek megfelelően alakult a mérkőzés is és ugyan egy szerencsés góllal nyertünk, de a helyzeteink alapján megérdemelt az idei első sikerünk!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...