Fontos pont az Iváncsa ellen

Az NB III Közép-csoport tizenkettedik fordulójában az Iváncsát látta vendégül első számú felnőtt csapatunk.

A negyedik helyen álló Iváncsa ellen jól kezdett a sereghajtó DMTK.
Az 5. percben Fekete O. távolról emelt a kapu fölé. A 12. percben egy szemre is tetszetős akció végén megszerezhettük volna a vezetést. Mendebaba passzolt Nichenko elé, akinek közeli lövését Prokop védte, majd a kipattanót Mendebaba szúrta kapura, viszont Prokop újra hárított.
A 15. percben Vallejos cselezte be magát középre és ballal, 17 méterről a felső lécet találta telibe.
Válaszképp egy szögletet követően Sundas fejelt a kapufára, majd Torkos ismételhetett, de Prokop lehúzta a bólintást.
A 31. percben Vallejos szabadrúgását védte Scheilinger. 3 perccel később Fekete O. szép cselekkel jutott el a tizenhatos vonaláig, majd Mendebabához passzolt, ám az ő próbálkozását is felszedte Prokop.
A 36. percben a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, mert egy jobbról érkező beadást, Vallejos estében a hosszú alsóba továbbított. 0-1!
Nem váratott viszont sokáig magára a válasz. A 41. percben Torkos indította meg remekül Feketét, akinek balról leadott lövését Prokop kiütötte, ám erre Nichenko robbant be és a felső léc segítségével a kapuba bombázott. 1-1!
Fordulást követően átvette az irányítást az Iváncsa, de helyzetekig csak ritkán jutottak el a kiválóan szűrő védelmünkkel szemben, míg a mi kontráink életveszélyesek voltak.
A 48. percben Hujber szabadrúgása kötött ki az oldalhálóban, majd egy szöglet után Scheilinger öklözte a levegőbe a labdát, a lecsorgót pedig Domokos szúrta rá, azonban Sundas a gólvonal elől mentett.
A 70. percben Király lövését védte Scheilinger, majd a 84. percben Nichenko indult meg Fekete O. labdájával, a tizenhatoson belül azonban nem volt pontos támadónk passza, így a védők kivágták a játékszert.
A 86. percben jöhetett volna a slusszpoén, azonban Bíró 20 méteres bombája a kapu fölé zúgott.
A folytatásban újabb gól már nem esett, így döntetlennel ért véget a mérkőzés. Az Iváncsa mezőnyfölénye meddőnek bizonyult és a találkozó elején és végén is több alkalommal a kapuba találhattunk volna, ez azonban ezúttal elmaradt.
Reméljük ez a pontszerzés lendületet ad a keret számára és megkezdjük a felzárkózást a tabellán, mert ősszel még öt összecsapás vár a DMTK-ra. Legközelebb vasárnap, 13:30-kor Dabason lép majd pályára együttesünk.
Dunaharaszti MTK - Iváncsa KSE 1-1 (1-1)
Dunaharaszti, 150 néző, vezette: Kovács T. (Dr. Ambrus D., Skover P.)
DMTK: Scheilinger, Bíró, Gacsal, Rétsági, Sundas, Kovács G., Torkos (Fekete M. 79.p), Mendebaba, Kántor (Varga T. 77.p), Fekete O. (Mészáros 91.p), Nichenko
Iváncsa: Prokop, Killer (Király 57.p), Hujber, Varga B., Szauter (Madarász 57.p), Fekecs, Aradi, Cseszneki, Vallejos, Pribék, Domokos
Gólszerzők: Nichenko 41.p ill. Vallejos 36.p
Sárga lapok: Kántor 39.p, Kovács G. 57.p ill. Hujber 13.p
Króner Péter vezetőedző: "A találkozó elején több nagy helyzetet is elpuskáztunk, amit a szokásos módon megbüntettek a vendégek. Szerencsére azonban, még a félidő előtt sikerült egyenlítenünk. Ha a mérkőzés összképét nézem, akkor az Iváncsa uralta a játékot, de a nagyobb gólszerzési esélyeink nekünk voltak, így akár nyerhettünk is volna."
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...