Fájó vereség a Szabadkikötőtől

Az NB III Közép-csoport tizedik fordulójában a THSE-Szabadkikötő otthonában lépett pályára első számú felnőtt csapatunk.

A találkozó elején a mieink akarata érvényesült, több lehetőséget is kialakítottunk a hazaiak kapuja előtt. A 13. percben Kántor lőtt a kapu mellé, majd nem sokkal később Mészáros próbálkozása pattant az egyik védőről szögletre.
A 25. percben Rétsági távoli próbálkozása tévesztett célt, majd a 28. percben szemre is tetszetős akciót vezettünk: Kántor passzolt középre jobbról, ahol Nichenko vette át a játékszert és visszagurított Rétsági elé, ő pedig kapásból centikkel bombázott mellé.
A 32. percben egy lecsúszott távoli beadást kellett Scheilingernek lehúznia.
A félidő zárásaképp Kántor szöktette Nichenkot, aki 16 méterről a kapu fölé tüzelt.
A második játékrészt is a mieink kezdték aktívabban. A 49. percben egy szabadrúgást követően a lepattanót Rétsági vágta fölé.
Az 52. percben Fekete O. passzolt Mészároshoz, aki 14 méterről a hálóba lőtt, a játékvezető azonban les miatt nem adta meg a gólunkat.
Ezután a Szabadkikötő percei következtek. Az 52. percben egy bedobás után Pokó lőtt mellé, majd Gere kísérlete szállt mellé.
A 60. percben egy bal oldali szabadrúgás szállt középre, amire Pokó érkezett és a hálónkba fejelt. 1-0!
Nem kellett viszont sokat várni a válaszra, mert a 68. percben Rétsági hasonló szögből elvégzett szabadrúgását Torkos védhetetlenül bólintotta a léc alá. 1-1!
A 76. percben Kántor lőtt fölé, majd a 82. percben eldönthettük volna a három pont sorsát. Ekkor Nichenko indult el a kapu felé, majd 20 méterről, nagy helyzetben a lövést választotta, ami azonban nem talált célt.
A ziccer kihagyása megbosszulta magát, hiszen a 85. percben egy gyors hazai támadás végén, jobbról került a labda középre, ahol Varga Ö. érkezett és 7 méterről fejelt a gólvonal mögé, eldöntve ezzel a három pont sorsát. 2-1!
A folytatásban újabb gól nem született, így ismét vereséget szenvedtünk.
Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, ráadásul legközelebb a bajnokság toronymagas esélyesét, a Pécset látjuk majd vendégül, jövő hét vasárnap 14 órától.
THSE-Szabadkikötő - Dunaharaszti MTK 2-1 (0-0)
Csepel, 150 néző, vezette: Erdélyi B. (Dobos D., Zsákai M.)
Szabadkikötő: Czerula, Gál, Földi, Pokó, Tóth Sz., Gere, Varga Ö. (Füzy 93.p), Molnár T., Tóth B. (Vágó 91.p), Markos, Tóth H. (Gelencsér 74.p)
DMTK: Scheilinger, Kovács G., Torkos, Sundas, Varga T., Rétsági, Mendebaba, Fekete O., Mészáros (Kányádi 86.p), Kántor, Nichenko
Gólszerzők: Pokó 60.p, Varga Ö. 85.p ill. Torkos 68.p
Sárga lapok: Gál 8.p, Tóth Sz. 63.p, Pokó 68.p ill. Torkos 46.p, Kántor 76.p
Króner Péter vezetőedző: "Két, a kiesés elől menekülni próbáló csapat találkozott, de ebből a küzdelemből is mi jöttünk ki vesztesen."
Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...