Fájó vereség Szekszárdon

Az NB III Közép-csoport második fordulójában Szekszárdra látogatott első számú felnőtt csapatunk.

A hatalmas hőség ellenére nagy iramban kezdődött a találkozó. A 3. percig kellett várni az első lehetőségre. Ekkor Fejes kapott jó labdát a tizenhatoson belül, de közeli lövését Scheilinger védte.
A 10. percben Kesztyűs lépett meg védőink elől, betört a tizenhatoson belülre és a hosszú alsó sarokba lőtt. 1-0!
A 21. percben növelhette volna előnyét a Szekszárd, azonban Péter közeli kísérletét Scheilinger hárítani tudta.
Néhány perccel később Kántor egy lecsorgót 20 méterről tekert kevéssel a hazai kapu fölé.
A 40. percben egy bal oldali beadásról maradt le mindenki a hosszú oldalon, Honti pedig a gólvonal elől tisztázott. A 43. percben Fejes passza után, Péter 15 méterről a felsőlécre bombázott.
A félidő zárásaképp Kovács beadását Fekete O. kevéssel rúgta fölé.
A második játékrészt remekül kezdték meg a mieink, hiszen már a 46. percben egyenlítettünk. Fekete O. fordult volna le védőjéről a tizenhatoson belül, amikor a menteni igyekvő hazai játékos letalpalta. A játékvezető jogosan, a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Nichenko állt és magabiztosan lőtt a hálóba. 1-1!
A 65. percben Fekete O. lépett ki ziccerben, a kifutó kapus pedig elkaszálta támadónkat. A játékvezető azonban ezúttal, mindenki megdöbbenésére, a tizenegyes helyett, sárga lapot adott a DMTK játékosának színészkedés miatt...
Ez a téves ítélet döntően befolyásolta a mérkőzés végeredményét.
A 70. percben Fekete M. beadására Nichenko érkezett és centikkel fejelt a kapu fölé. Válaszképp Antal hasonló szituációból szintén a kapu mellé bólintott.
A 85. percben Scheilinger védett újra nagyot egy közeli próbálkozásnál.
Mikor már mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, akkor jött számunkra a feketeleves, hiszen a 93. percben Arena egy szabadrúgásból a gólvonal mögé tekert. 2-1!
A végig erélytelenül, indiszponáltan működő játékvezető a gól után lefújta a találkozót, amelyet így 2-1-re a Szekszárd nyert meg.
Az első félidőben a hazaiak, míg a másodikban a mieink játszottak fölényben, így a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna, főleg annak fényében, hogy egy jogos büntetőt elvettek ezen a délutánon tőlünk...
Kesergésre viszont most nincs idő, hiszen vasárnap újra pályára lép csapatunk. Ezúttal a Kozármisleny látogat majd Dunaharasztiba, akikkel augusztus 18-án, 17 órakor mérkőzünk meg.
Szekszárdi UFC - Dunaharaszti MTK 2-1 (1-0)
Szekszárd, 200 néző, vezette: Altorjay Á. (Nagy M., Ring K.)
Szekszárd: Szűcs, Rácz (Királyházi 80.p), Márton, Dudás, Füredi, Kvanduk, Arena, Budai, Kesztyűs, Péter, Fejes
DMTK: Scheilinger, Kovács G. (Fekete M. 46.p), Torkos, Honti (Vitányi 88.p), Rétsági, Kántor (Varga T. 84.p), Gacsal, Mendebaba, Bíró, Fekete O., Nichenko
Gólszerzők: Kesztyűs 10.p, Arena 93.p ill. Nichenko 46.p (11-esből)
Sárga lapok: Arena 54.p ill. Bíró 54.p, Honti 58.p, Fekete O. 65.p
Króner Péter vezetőedző: "Az első félidőben kapusunk meccsben tartott minket és a második játékrészben nem csak egyenlítettünk, de nyerhettünk is volna, ha a játékvezető nem csak egy jogos büntetőt mer befújni..."
Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...