Pontos kezdés

Az NB III Közép-csoport első fordulójában a tavalyi második, Szentlőrincet látta vendégül a DMTK.

A nagy meleg dacára is sokan kilátogattak az idei első mérkőzésünkre, amelyen nagy elánnal kezdett mindkét csapat.
A gyors akciók rendre veszélyesek voltak, ám az első tíz perc nagyobb helyzett nélkül pörgött le. A 11. percben aztán Torkost látta szabálytalannak a játékvezető a tizenhatoson belül és a tizenegyespontra mutatott.
A labda mögé Harsányi állt, azonban kísérletét a DMTK színeiben most debütáló Scheilinger remek vetődéssel hárította.
A 20. percben viszont már ő sem tudott segíteni. A kaputól 18 méterre jutott szabadrúgáshoz a vendég gárda. A labdát Juhász elemi erővel bombázta a hosszú léc alá, kapusunknak esélye sem volt a védésre. 0-1!
Válaszképp a Tökölről igazolt Fekete O. került helyzetbe az ellenfél tizenhatosán belül, azonban 14 méteres lövése mellé szállt.
A 30. percben Forró szabadrúgása szállt fölé.                             
A 42. percben Mendebaba remek mozdulattal játszotta magát tisztára és a balszélen robogó Bíró elé tálalt. A gyors szélsőnk az alapvonaltól 5 méterre járt, amikor középre gurított, ott pedig Nichenko érkezett és sarokkal a rövid sarokba továbbított. 1-1!
A szemet gyönyöködtető egyenlítésünket követően újra a Szentlőrinc szerezhetett volna vezetést, de a 45. percben hiába ugrott ki ziccerben Pergel, közeli lövését Scheilinger bravúrral védte.
A második játékrészben az utolsó húsz percre maradtak az igazán nagy izgalmak. A 70. percben a leshatárról kiugró Harsányi robogott a kapunk felé, majd 14 méterről lőtt is, szerencsénkre ezúttal a kapufáról kifelé pörgött a játékszer. 
A 74. percben Fekete M. és Fekete O. játszottak össze szépen és utóbbi Kántort ugratta ki, ám 15 méteres próbálkozását Hajagos védte.
Három perccel később egy szöglet utáni lecsorgót Rétsági tekert a hosszú sarok felé, amibe Mendebaba még belepörgetett, de Hajagos remek védést bemutatva hárította a kísérletet.
A 79. percben egy gyors kontrát vezetett a Szentlőrinc, viszont mielőtt a kiugró támadó lőhetett volna, Fekete M. önfeláldozóan mentett előle.
A 85. percben eldőlhetett volna a három pont sorsa: Mendebaba a tizenhatos jobb oldaláról tekert a hosszún érkező Vitányi elé, akinek közeli emelését Hajagos le tudta húzni.
A ráadásban a vendégek is győzhettek volna, ám hiába bombázott a kapunkba Harsányi, a csereként beálló és lesen tartozkodó Gellén megakadályozta Scheilingert a vetődésben, így a játékvezető jogosan, nem adta meg a gólt.
A folytatásban újabb találat nem esett, így 1-1-gyel és egy megszerzett ponttal rajtoltunk. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy a mieink több alkalommal is szép, kombinatív akciókat vezettek, taktikusan és fegyelmetten játszottak, ami jó előjel lehet erre a szezonra.
A DMTK legközelebb vasárnap 17 órakor, a Szekszárd otthonában lép majd pályára.
Dunaharaszti MTK - Szentlőrinc SE 1-1 (1-1)
Dunaharaszti, 300 néző, vezette: Juhász B. (Bertalan D., Nagy A.)
DMTK: Scheilinger, Kovács, Torkos, Honti, Rétsági, Kántor, Gacsal, Mendebaba, Bíró (Fekete M. 61.p), Fekete O. (Vitányi 82.p), Nichenko
Szentlőrinc: Hajagos, Popadic, Keresztes, Havas, Czuczi, Vajda, Forró (Aszalós 61.p), Kondor (Crnojacki 68.p), Juhász, Harsányi, Pergel (Gellén 82.p)
Gólszerzők: Nichenko 42.p ill. Juhász 20.p
Sárga lapok: Torkos 11.p, Fekete M. 80.p, Kántor 83.p ill. Juhász 66.p
Króner Péter vezetőedző: "Küzdelmes, nagy csatát vívtunk a Szentlőrinccel, amelyen a ziccerek alapján igazságos eredmény született."
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...