Döntetlen a Szabadkikötő ellen

Az NB III Nyugati csoport huszonkilencedik fordulójában a THSE-Szabadkikötő vendégei voltunk.

Mindkét együttes számára létfontosságú volt a mérkőzés, mert a mieink egy győzelemmel, míg a hazaiak már egy döntetlennel is bebiztosíthatták volna a bennmaradásukat.
Ennek megfelelően nagy iramban kezdődött az összecsapás. A 9. percben Soós távolról tüzelt kapura, ám ezt Gyatyel könnyedén hárította. Néhány perccel később egy jobb oldali beadást ismét Soós csúsztatott kapura, azonban Gyatyel ismét a helyén volt.
A félidő második felére átvettük a kezdeményezést. A 30. percben Rétsági jobb oldali beívelésére robbant be Nichenko és fejesét nagy bravúrral fogta Czerula.
A 32. percben Rétsági remekül tekert be egy szögletet, amire Márton érkezett és védhetetlenül fejelt a hálóba. 0-1!
A 38. percben Rétsági balról végzett el egy szabadrúgást, amit élesen kapura csavart, de kísérlete centikkel mellé szállt.
A 40. percben ismét Rétsági lőtt be egy szabadrúgást, középen pedig Honti fejelhetett tisztán, de bólintása elkerülte a kaput.
Fordulás után sem változott a játék képe, a mieink voltak fölényben.
Az 59. percben egy szép akció végén került Nichenko elé a labda, viszont közeli próbálkozása az oldalhálóban kötött ki.
A 66. percben Gacsal elé pattant a játékszer a tizenhatoson belül, de 14 méteres bombája fölé szállt.
A 71. percben szinte a semmiből egyenlítettek a hazaiak: egy jobb oldali szögletnél Gál emelkedett a legmagasabbra és a gólvonal mögé fejelt. 1-1!
Válaszképp Gacsal szögletét követően Nichenko lőhetett, azonban egy blokkoló lábról kifele pattant a játékszer.
Az utolsó negyedórában többször is eldönthettük volna a találkozó sorsát, de Nichenko ellen többször is piros lapot érően szabálytalankodtak a védők, úgy, hogy játékosunk ziccerben mehetett volna a kapu felé, de a játékvezető csak sárga lapokkal büntetett.
1-1-gyel ért tehát véget a találkozó, ami azt jelenti, hogy még az utolsó fordulóban izgulnunk kell.
Ha a bajnok Ajka ellen sikerül pontot szereznünk, akkor biztosan bennmaradunk, viszont, ha kikapunk, akkor a bennmaradáshoz arra is szükség van, hogy a THSE ne kapjon ki a MOL Vidi II vendégeként.
Az utolsó és legfontosabb csatára vasárnap 17:30-kor kerül majd sor Dunaharasztin. A mérkőzésre ingyenes lesz a belépés és reméljük sokan buzdítják a csapatot azért, hogy sikerüljön kiharcolnunk az NB III-as tagság megtartását.
THSE-Szabadkikötő - Dunaharaszti MTK 1-1 (0-1)
Csepel, 200 néző, vezette: Antal P. (Punyi Gy., Skover P.)
THSE: Czerula, Révész, Gál Sz., Szabó M., Liska (Gelencsér 64.p), Pokó, Gere, Wágner, Kócsa (Tóth Sz. 46.p), Soós D. (Gál T. 82.p), Baksa
DMTK: Gyatyel, Szalánszki (Mészáros 71.p), Farkas, Honti, Márton, Dallos, Gacsal, Rétsági (Torkos 66.p), Mendebaba, Bíró (Kovács G. 47.p), Nichenko
Gólszerzők: Gál Sz. 71.p ill. Márton 32.p
Sárga lapok: Baksa 57.p, Liska 62.p, Gál Sz. 83.p, Révész 89.p ill. Dallos 26.p, Mészáros 80.p, Farkas 86.p
Króner Péter vezetőedző: "Összességében igazságos eredmény született, de ha 1-0-nál csak az egyik ziccerünket értékesítjük, akkor győzhettünk volna."
Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...