Fontos három pont Óbudán

Az NB III Nyugati csoport huszonnyolcadik fordulójában a dobogóra hajtó III. Kerület vendégei voltunk.

Aktívan kezdték a meccset a felek, mindkét együttes felpörgött a találkozóra. A 2. percben Bíró jobbról adott középre, ahol Nichenko érkezett, de közeli próbálkozását Jeszenszky védte.
A 6. percben Márton távoli bombája zúgott el a léc fölött.
A 15. percben Rabatin kapott labdát a jobb oldalon, amit kézzel terelt maga elé - a játékvezető sípja néma maradt -, majd a hosszú oldalra ívelt, Kaszai pedig berobbant és becsúszva a hálóba helyezett. 1-0!
A folytatásban leginkább a mezőnyben gyűrték a felek, egészen a 40. percig. Ekkor egy szögletet követően Márton fejelt fölé. A félidő lezárásaképp egy jobb oldali szabadrúgást Erdei csúsztatott a kapu fölé.
A második játékrészben már többször is veszélyes helyzetbe kerültünk. Az 53. percben Gacsal lövését védte Jeszenszky. Néhány pillanattal később Bíró tört be a tizenhatoson belülre, de közeli lövését blokkolták a védők.
A 77. percben újra Bíró játszotta magát tisztára a bal szélen, középre gurított, ahol Nichenko érkezett és közvetlen közelről a gólvonal mögé lőtt. 1-1!
A bekapott gól után újra nyílttá vált a találkozó, mind a két csapat el akarta dönteni a három pont sorsát.
Ez ezúttal a mieink számára sikerült, hiszen a 89. percben Mészáros remek csellel játszotta magát tisztára, majd a legjobb ütemben tálalt Nichenko elé. Támadónk betört a tizenhatoson belülre, de mielőtt lőhetett volna, Erdei elgázolta őt.
A játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Nichenko állt és magabiztosan értékesítette a büntetőt. 1-2!
A folytatásban újabb találat már nem esett, így összességében megérdemelten győztünk. Ezzel a három ponttal feljöttünk a tabellán a tizenegyedik helyre.
A mezőny viszont még mindig nagyon szoros, hiszen az utolsó helyen álló Andráshida mindössze három egységgel gyűjtött kevesebbet, mint mi. Épp ezért, a következő meccsünk is igazi élet-halál küzdelem lesz. Vasárnap 17:30-kor a Tintahalak otthonában lépünk majd pályára, Csepelen, ahová reméljük sok szurkoló is elkíséri majd a bennmaradás kiharcolásáért mindent elkövető csapatunkat!
III. Kerületi TVE - Dunaharaszti MTK 1-2 (1-0)
Óbuda, vezette: Görög M. (Bőhm Á., Péntek Zs.)
III. Kerület: Jeszenszky, Erdei, Huszty, Radnó, Takács P. (Pleszkán 68.p), Petneházi, Fazakas, Szalai, Rabatin, Kaszai, Kürti (Sorecz 79.p)
DMTK: Gyatyel, Kovács G., Farkas P., Honti, Márton, Dallos, Gacsal, Szalánszki (Rétsági 85.p), Mendebaba, Bíró (Mészáros 85.p), Nichenko (Torkos 91.p)
Gólszerzők: Kaszai 16.p ill. Nichenko 77.p, 90.p (11-esből)
Sárga lapok: Fazakas 61.p, Erdei 89.p ill. Bíró 57.p, Nichenko 59.p
Króner Péter vezetőedző: "Végig taktikusan, fegyelmezett játszottunk és összességében megérdemelten nyertük meg a számunkra létfontosságú mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményhez!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...