Vereséggel kezdtük az osztályozót

Az NB III-ba jutásért vívott osztályozó első mérkőzésén, szombaton délután a Mátészalka otthonában lépett pályára a Haraszti.

A nagy meleg rányomta bélyegét a találkozóra, hiszen kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek.
Az 5. percben Szmola passzolt Batához, aki távolról lőtt a kapu mellé.
A 15. percben Csáki bedobása után került a labda Sárosi N. elé, ő pedig egy csellel tisztára játszotta magát és 18 méterről a védőink lábai mellett, a hosszú alsóba helyezett. 1-0!
A 21. percben Kovács Á. tekert középre egy szabadrúgást és az ott érkező Fenyőfalvi a kapunk fölé fejelt.
A 31. percben Vitányi bedobása után, ide-oda pattogott a labda, amit végül Bata tűzött kapura, ám 10 méteres próbálkozását Bodó G. ki tudta vágni a gólvonal elől.
A 38. percben ismét Vitányi végzett el partdobást és a felpörgő játékszert Pesti kapásból próbálta kapura húzni, ám menteni igyekvő védője belerúgott a lábába, így nem tudott lőni, azonban az egyértelmű tizenegyes helyett, továbbot intett a játékvezető…
A félidő zárásaképp Tangel távoli kísérlete kerülte el jócskán a kapunkat.
A második játékrész rémálom szerűen kezdődött: az 50. percben egy hosszan felívelt szabadrúgásnál Pesti és Gergely fejeltek össze, amely után fejsérülés miatt játékosunk lent maradt, viszont sem a hazaiak nem álltak meg, sem a játékvezető nem állította meg a játékot. Gergelynek hiába mutatta Szalai, hogy rúgja ki a labdát, a szélső középre ívelt és a hosszún érkező Tangel ballal lőtt a kapunkba. 2-0! Pesti szerencsére, ápolás után folytatni tudta a játékot.
Az 57. percben Bata szögletét Pesti fejelte kapura, amit Szilágyi nagy bravúrral még a felsőlécre ütött, ám a kipattanót Szabó B. a hálóba stukkolta. 2-1!
Három perccel később Szalai felívelését Vitányi fejelte középre, ahol Szmola vette át a labdát és 17 méterről centikkel lőtt a kapu mellé.
A 77. percben Bata távoli, ám veszélyesen pattanó szabadrúgását Szilágyi hárította.
A 80. percben Bata és Vitányi kényszerítőzött egy kis szöglet után, majd végül támadónk éles szögből leadott próbálkozását ütötte ki Szilágyi.
Mikor már-már elkönyvelte mindenki a 2-1-es hazai győzelmet, akkor jött az igazi feketeleves: a 92. percben egy előre emelt labdát szelídített meg Bodó L., összejátszott Kováccsal és két szép csellel betört a tizenhatoson belülre, majd a bal alsó sarokba lőtt. 3-1!
A folytatásban másra már nem maradt idő, így 3-1-es vereséget szenvedtünk Mátészalkán.
A visszavágó szerdán 17 órakor, Dunaharasztin lesz, ahol nagyon nehéz összecsapás vár ránk, de bízzunk benne, hogy sok Haraszti szurkoló előtt, sikerül a bravúr és le tudjuk dolgozni a két gólos hátrányt.
Mátészalkai MTK - Dunaharaszti MTK 3-1 (1-0)
Mátészalka, 600 néző, vezette: Nagy R. (Berényi Á., Balla L., tartalék játékvezető: Bodnár Á.)
MMTK: Szilágyi, Hudák (Tóth Á. 86.p), Bodó G., Fejes, Csáki, Fenyőfalvi, Sárosi N. (Lyáh 79.p), Tangel (Bodó L. 65.p), Kovács Á., Gergely M. (Magyari 79.p), Toldi
DMTK: Gyatyel, Csizmadia, Szalai, Pesti, Vitányi (Kiss D. 85.p), Kovács-Galavics, Tóth F., Kanizsai (Gosztonyi 75.p), Szmola (Landsmann 75.p), Szabó B., Bata (Qunaj 85.p)
Gólszerzők: Sárosi N. 15.p, Tangel 50.p, Bodó L. 92.p ill. Szabó B. 57.p
Sárga lap: Szilágyi 91.p
Ughy Márk vezetőedző: "Az eredmény miatt természetesen csalódottak vagyunk. Elkerülhető gólokat kaptunk, magunkhoz képest nem játszottunk jól, ezért ezen a napon megérdemelt hazai győzelem született. Hazai pályán viszont szeretnénk ledolgozni a két gólos hátrányt és nem mondtunk le az NB III-as álmainkról. Szerdán reméljük sok szurkoló előtt bizonyíthatunk."
Hajrá Haraszti!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...