Örkényben zárta a bajnokságot a Haraszti

A Pest Vármegyei I. osztályú bajnokság utolsó fordulójában, első számú felnőtt csapatunk az Örkény otthonában lépett pályára.

Szép gesztussal indult a meccs, amit ezúton is köszönünk a hazaiaknak, hiszen a friss bajnok Harasztinak sorfalat álltak az örkényi játékosok és stábtagok a bevonuláskor.
Kiválóan kezdtük a mérkőzést, hiszen a 4. percben Szmola indítását Vitányi passzolta középre, ahol a két védő között kilépő Kovács-Galavics előbb átvette a labdát, majd a hosszú alsóba lőtt. 0-1!
A 13. percben egy bedobás után került a játékszer Szebellédi elé, aki 16 méterről a kapunk mellé tüzelt.
A 15. percben egy labdaszerzést követően Megyesi iramodott meg a bal oldalon, de távoli kísérletét Puskás szögletre ütötte.
A 19. percben Ubornyák lógott meg a jobbszélen és visszagurított Szebellédi elé, ám az ő próbálkozása ismét célt tévesztett.
A 23. percben Bata szabadrúgását hárította Szacskó, majd a 30. percben Vitányi passzolt Szabó B. elé, azonban lövését blokkolta az egyik védő.
A 37. percben egy röviden hazafejelt labdára csapott le Kis R., de Puskás hárította a közeli próbálkozást.
A 44. percben Rupa gurított röviden haza, amire Bata csapott le és megelőzte a kapujából kifutó Szacskót, majd az üresen maradt kapuba gurított, megszerezve ezzel csapatunk második, saját maga szezonbeli 40. (!) gólját. 0-2! Gratulálunk Csongi!
A 49. percben végképp eldőlhetett volna a három pont sorsa: Bata szögletét Vitányi fejelte kapura, amit Szacskó reflexből a felsőlécre ütött, majd a levágódó arcon találta a hálóőrt, de végül megszerezte a játékszert.
Az 58. percben Vitányi szerzett erőszakosan labdát az ellenfél térfelén és Szmolához passzolt, akinek 16 méteres lövését Szacskó könnyedén védte.
A 61. percben Kánya indult meg a félpályától, majd balról a hosszú oldalra tekert, ahol Ubornyák érkezett és a hálónkba lőtt. 1-2!
A 65. percben egy bal oldali beadást Ubornyák bólintott kevéssel a kapunk fölé.
A 69. percben egy jó átvétel után Ubornyák lógott meg a jobbszélen és a tizenhatos csücskéből nem sokkal bombázott a kapunk mellé.
A 71. percben Vitányi lövését blokkolta az egyik védő, míg a 74. percben Vitányi jobb oldalról tört be a tizenhatoson belülre és mielőtt lőhetett volna, az egyik védő rálépett játékosunk lábára, ám a spori nem ítélt büntetőt.
A 77. percben Kis R. próbálkozását Szalai mentette, míg a 84. percben Gáspár közeli lövésébe vetődött bele Szalai, a felperdülő labdát pedig Kanizsai vágta ki a gólvonal elől.
A 91. percben Kis R. lépett ki a védők között, de közeli próbálkozását újra Szalai blokkolta.
A folytatásban veszélyes helyzet már nem adódott a csapatok előtt, így 2-1-es győzelemmel zártuk a bajnokságot.
A mieink számára viszont még nincs vége az idénynek, mert egy osztályozós párharc még hátravan: szombaton 15 órakor a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei I. osztályú bajnokság ezüstérmese, a Mátészalka otthonában lépünk pályára, a visszavágó pedig június 12-én, szerdán 17 órakor Dunaharasztin kerül majd megrendezésre. A tét az NB III-ba jutás lesz!
Örkényi SE - Dunaharaszti MTK 1-2 (0-2)
Örkény, 100 néző, vezette: Allaga I. (Bege T., Tóth D.)
Örkény: Szacskó, Szabó Gy. (Tóth A. 77.p), Beregszászi, Kánya, Gáspár, Kis R., Szebellédi (Majoros 56.p), Rajz (Sztancsik 62.p), Megyesi, Rupa (Talapka 67.p), Ubornyák (Kovács R. 84.p)
DMTK: Puskás, Csizmadia, Szalai, Kanizsai, Vitányi, Kovács-Galavics (Hegyes 68.p), Tóth F. (Szőke 46.p), Gosztonyi, Szmola, Szabó B. (Landsmann 46.p), Bata (Kiss D. 46.p) 
Gólszerzők: Ubornyák 61.p ill. Kovács-Galavics 4.p, Bata 44.p
Sárga lapok: Gáspár 29.p, Megyesi 37.p, Talapka 67.p ill. Gosztonyi 46.p
Ughy Márk vezetőedző: "Köszönjük azt a tiszteletet és barátságos fogadtatást, amit az Örkénytől kaptunk! A mérkőzés már nem volt ennyire barátságos, mindkét csapat szerette volna győzelemmel befejezni a bajnokságot. Jól kezdtünk, már az elején vezetést szereztünk, majd a szünet előtt sikerült megduplázni előnyünket. A második félidőben is sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, de ezeket nem tudtuk kihasználni, így a mérkőzés végig nyitott maradt. Nekünk még nem ért véget a szezon, viszont a többieknek jó pihenést és nyaralást kívánok!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...