A Vác elleni sikerrel lett bajnok a DMTK

A Pest Vármegyei I. osztályú bajnokság utolsó előtti játéknapján a Vácot látta vendégül első számú felnőtt csapatunk.

Nagy elánnal kezdtek a csapatok, hiszen jó idő, sok szurkoló várta a feleket a kezdéskor.
A 7. percben egy váci szöglet után Marosi elől húzta le a labdát Gyatyel.
A kiváló iramú találkozó 22. percében Csizmadia indításával Bata lépett ki, de 14 méteres lövését Bajkán kivédte.
A 28. percben ismét Csizmadia emelt előre Szmola felé, ám előle a kapujából kifutó Bajkán elütötte a labdát. Viszont az épp így lett jó Szabónak, aki 11 méterről a hálóba helyezett. 1-0!
Egy perccel később Bata szabadrúgása tévesztett célt, majd egy élesen betekert váci szöglet csapódott a rövid kapufán, ahonnan kifelé pattant a labda.
A 41. percben szemre is tetszetős akciót vezettünk: Szabó B. passzolt Gosztonyihoz, aki a hosszú oldalra tekert. Ott Kiss D. elébb átvette a játékszert, majd Szmola elé tálalt, ő pedig egyből középre játszott és az érkező Szabó B. a kapuba tüzelt. 2-0!
A második játékrész legelején a vendégek is vezettek egy szép támadást, aminek végén Rusvay lőhetett, de próbálkozása mellé szállt.
Az 56. percben Vén indult meg balról befelé, majd jó 25 méterről a kapu fölé lőtt.
A 60. percben Szmola szabadrúgását Szabó B. fejelte kevéssel fölé.
A 62. percben Bata szöglete után, a lecsorgót Csizmadia bombázta kapura, ami egy védő lábáról került Batához, támadónk pedig higgadtan tekert a hosszú alsóba. A játékvezető azonban les miatt, asszisztense jelzésére, ezt a gólt nem adta meg.
10 perccel később Kanizsai beadását Szabó B. csúsztatta mellé.
A 88. percben Tóth F. passzolt Szmolához, aki 20 méterről lőtt a kapu fölé.
A 90. percben Bajkán próbálta meg kiemelni a labdát, ám Szmola bele tudott érni és a felpörgő játékszert végül a kapus le tudta lopni a középen berobbanó Bata lábáról. Ezután a játékvezető lefújta a mérkőzést és jöhetett az ünneplés, mert ezzel a megérdemelt, 2-0-s sikerrel biztossá vált, hogy a 2023-2024-es Pest Vármegyei I. osztályú bajnokság győztese a Dunaharaszti MTK lett.                                                                                           
Az utolsó bajnoki mérkőzésünk szombaton 17 órakor Örkényben lesz, ahol reméljük sikerül szépen zárnunk az idei pontvadászatot, majd várhatjuk a kedden 11 órakor kezdődő osztályozó sorsolást, ahol kiderül, hogy június 8-án szombaton és 12-én szerdán kivel kell megmérkőznünk az NB III-ba jutásért egy oda-visszavágós párharc során.
Dunaharaszti MTK - Vác VLSE 2-0 (2-0)
Dunaharaszti, 350 néző, vezette: Aszódi Cs. (Szabados T., Kőhegyi B.)
DMTK: Gyatyel, Csizmadia, Szalai, Kanizsai, Kiss D. (Landsmann 71.p), Kovács-Galavics, Tóth F., Gosztonyi (Szőke 82.p), Szmola, Szabó B., Bata
Vác: Bajkán, Hugyecz, Balogh B., Marosi, Szabó B., Torda (Busák 46.p), Török (Sós 68.p), Tóth N., Rusvay, Varga B., Vén
Gólszerző: Szabó B. 28.p, 41.p
Sárga lap: Török 55.p
Ughy Márk vezetőedző: "Gratulálok a csapatnak, ez a mai teljesítmény profi munka volt! Ezzel a győzelemmel megnyertük a bajnokságot és az egyik célunkat teljesítettük. Köszönöm a csapat és stáb minden tagjának a befektetett energiát, hozzáállást, ez egy igazi maradandó élmény lesz számunkra és köszönjük mindazoknak, akik segítettek, támogattak minket ezen a rögös, de szép úton! Hajrá DMTK, BAJNOKCSAPAT!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...