2-0-ra nyertünk a Felsőpakony ellen

A Pest Vármegyei I. osztályú bajnokság huszonhetedik fordulójában a Felsőpakonyt látta vendégül első számú felnőtt csapatunk.

Az első helyzetre a 4. percig kellett várni. Ekkor Kanizsai passzolt Szmola elé, aki 22 méterről a kapu fölé tüzelt.
A 9. percben Vitányi bedobása után mentettek röviden a védők, Bata pedig 20 méterről nem sokkal emelt a kapu fölé.
A 11. percben Kovács-Galavics hosszú indítását Vitányi egyből középre próbálta adni, azonban Oroszi könnyedén lehúzta a beadást.
A 14. percben Szmola szerzett labdát a saját térfelén és Landsmannhoz passzolt. Fiatal játékosunk elindult a játékszerrel, majd 19 méterről lőtt, de Oroszi védett.
Válaszképp Gerhardt ívelt Sajgó elé, aki 15 méterről bombázott a kapunk fölé.
A 23. percben egy szemre is tetszetős akciót vezettünk, aminek végén Szalai gurított Landsmannhoz, ő pedig Szmola elé tálalt, aki betört a tizenhatoson belülre és a rövid alsóba helyezett. 1-0!
A 32. percben Szalai tekert a védők mögé, majd az ide-oda pattogó labda Vitányihoz került. Szélsőnk visszagurított Batának, ám a 14 méteres lövését Oroszi kiütötte.
A 41. percben Landsmann gurított a bal oldalon robogó Gosztonyi elé, ő pedig egyből középre ívelt, ahol Bata érkezett és a léc alá fejelt. 2-0!
Alig egy perccel később Vitányi jobbról gurított Batához, aki sarokkal verte volna át Oroszit, viszont a kapusnak ezúttal sikerült hárítania.
A 47. percben Gerhardt átadásába állt bele Kovács-Galavics, a labda pedig Bata elé pattant, de közeli lövését Oroszi nagy bravúrral, lábbal védte.
Az 50. percben Bata végezhetett el szabadrúgást a kaputól 20 méterre, középről, azonban nagy erejű lövése a felsőlécen csattant.
A 61. percben Szalai emelését próbálta meg egyből kapura kanalazni Bata, ám ezt a kísérletet Oroszi hatástalanította.
Válaszképp Lukács közeli pörgetését Gyatyel védte.
A 81. percben Kovács-Galavics játszott össze Batával, akinek távoli lövését Oroszi védte.
Egy perccel később Kanizsai beadását Szabó B. kevéssel fejelte mellé.
A 86. percre még maradt egy helyzet: Szmola szögletét Szalai fejelte a hosszúra, ahonnan Szabó B. stukkolt Szőke elé, azonban az ő próbálkozása az egyik menteni igyekvő védőről a kapufára pattant, majd a lecsorgót felszabadította a Felsőpakony.
Újabb gól már nem született, így magabiztos játékkal, megérdemelt győzelmet arattunk.
Folytatás vasárnap 17 órától Perbálon, ahol reméljük újra sikerül pontokat szereznünk.
Dunaharaszti MTK - Felsőpakonyi KSE 2-0 (2-0)
Dunaharaszti, 150 néző, vezette: Gindl Sz. (Berki A., Décsi K.)
DMTK: Gyatyel, Csizmadia, Szalai, Kanizsai, Vitányi, Kovács-Galavics, Szmola, Gosztonyi (Kiss D. 55.p), Landsmann (Szőke 77.p), Szabó B. (Qunaj 90.p), Bata
Felsőpakony: Oroszi, Matyi (Soóky 71.p), Hegyes P., Honti, Sajgó (Oláh Z. 58.p), Rainer, Farkas D. (Romhányi 79.p), Gerhardt, Nagy T., Lukács R., Kréti (Mészáros D. 90.p)
Gólszerzők: Szmola 23.p, Bata 41.p
Sárga lapok: Rainer 88.p, Gerhardt 90.p
Ughy Márk vezetőedző: "Az első félidőben már sikerült két gólos vezetést szereznünk, amivel megnyertük a mérkőzést. Nagyszerű játékvezetés mellett, magabiztos játékot mutattunk a mai napon. Gratulálok a srácoknak!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...