1-0-s győzelemmel jutottunk tovább a kupában

A Pest Vármegyei Kupa negyedik fordulójában a DMTK első számú felnőtt csapata a szintén vármegyei I. osztályú Örkényt látta vendégül.

Az első percben Qunaj és Bata kényszerítőzött és végül utóbbi lőhetett, ám Szacskó védett.
A 13. percben Vitányi beadása után mentettek a védők, míg a 19. percben a felnőttek között most debütáló Landsmann szép cselekkel tört előre a balszélen, majd középre játszott, de a bekkek újra felszabadítottak.
A 26. percben egy labdaszerzést követően Landsmann játszott össze Batával, majd remek ütemben tálalt rutinos támadónk elé, ő pedig 13 méterről a hosszú alsóba helyezett. 1-0!
Alig újabb egy perc elteltével Vitányi beívelése után alakult ki veszély a kapu előtt, ám végül Szacskó zsákmánya lett a labda.
A 40. percben Kis R. lépett ki egy hosszú indítással, de 14 méteres lövése, nem sokkal a kapu mellé gurult.
A félidő zárásaképp Tóth F. emelt Bata elé, viszont mielőtt támadónk lőhetett volna, az utolsó védőnek sikerült mentenie előle.
A 48. percben Bata élesen betekert szabadrúgását csúsztatta a vendég védelem a kapu fölé.
Az 52. percben Vitányi szép mozdulattal ívelt be jobbról, amit Gosztonyi fejelt középre és végül Vitányi érkezett, azonban lövését Szacskó kiütötte.
A 75. percben Bata emelt be ballal egy labdát, de Szalai fejesét Szacskó könnyedén lehúzta.
A 84. percben Kánya beadására Rupa érkezett, akinek nagy erejű lövésébe Gyatyel kapott bele, majd Pesti fejéről vágódott szögletre a játékszer.
A folytatásban nagyobb lehetőség már nem akadt a csapatok előtt, így a mieink 1-0-s győzelemmel jutottak a kupa sorozat legjobb nyolc együttese közé. Ráadásul két fiatal játékosunk is debütált első számú felnőtt gárdánkban, hiszen Landsmann Dominik kezdőként, míg Kiss Dominik csereként kapott lehetőséget a találkozón.
Időközben a sorsolás is elkészült és a DMTK legközelebb, március 20-án, 15:30-kor a vármegyei II. osztályban szereplő Dunakanyar SE-Szentendre vendégeként lép majd pályára az elődöntőbe jutásért.
Dunaharaszti MTK - Örkényi SE 1-0 (1-0)
Dunaharaszti, 100 néző, vezette: Nemes A. (Pető T., Fekete I.)
DMTK: Gyatyel, Csizmadia, Szalai, Pesti, Vitányi (Kanizsai 82.p), Kovács-Galavics, Tóth F., Gosztonyi (Kozári 62.p), Landsmann (Kiss D. 62.p), Qunaj (Szmola 71.p), Bata
Örkény: Szacskó, Szabó Gy. (Rupa 67.p), Széplaki, Beregszászi, Gáspár, Kis R. (Kánya 77.p), Szebellédi, Kovács R., Rajz (Ubornyák 67.p), Megyesi, Sztancsik (Talapka 82.p)
Gólszerző: Bata 26.p
Sárga lapok: Szalai 93.p ill. Szebellédi 20.p, Szacskó 93.p
Ughy Márk vezetőedző: "Szerettünk volna továbbjutni a Pest Vármegyei Kupában. Ez volt a célunk és ezt sikerült megvalósítania a csapatnak. Játékban és erőben még előre kell lépnünk, ha szeretnénk a bajnokságban is jól szerepelni. Pozitív volt, hogy két fiatal játékosunk bemutatkozott a felnőtt csapatban, nekik külön gratulálok!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...