Szoros meccsen nyertünk a Felsőpakony ellen

A Pest megyei I. osztály kilencedik fordulójában a Felsőpakonyt látta vendégül első számú felnőtt csapatunk.

Nagy lendülettel kezdte a DMTK a mérkőzést, hiszen a 6. percben Pataki lőtt a kapu mellé, majd egy perccel később fiatal szélsőnk beadására Novák robbant be, de kevéssel a kapu mellé csúsztatott.
A 15. percben Vitányi nagy bedobását követően Novák bólintott mellé.
Újabb két perc elteltével Vitányi passzolt Batához, aki a kapu felé lőtt, a hosszú oldalon becsúszva érkező Pataki pedig centikkel pörgetett a bal alsó mellé.
A 22. percben Pesti beívelését Vitányi fejelte mellé, míg a 27. percben egy kis szöglet után, Pesti élesen leadott lövése tévesztett célt.
A 31. percben Csizmadia ugratta ki a jobb oldalon robogó Baloghot, ám mielőtt támadónk lőhetett volna, egy blokkoló lábról levágódott a játékszer.
A 36. percben Pesti sarokrúgására Novák robbant be és alig fejelt mellé.
A 37. percben egy gyors kontrát vezetett a Felsőpakony, aminek végén a jobb oldalról került át a labda a hosszún robogó Kordé elé, ő pedig egy igazítás után, higgadtan lőtt a kapunkba, Gyatyelnek esélyt sem adva. 0-1!
Két perc sem telt el, máris jöhetett volna a válasz: ismét Pesti végzett el szögletet, amivel Pataki fordult a kapu felé, ám az egyik védő elkaszálta játékosunkat. A jogosan megítélt büntetőt Bata végezte el, viszont Sásdi megfogta a próbálkozást.
A 41. percben ismét Novák veszélyeztett fejjel, de ezúttal is Sásdi védett.
A második játékrészre még eggyel magasabb fokozatba kapcsolt a DMTK és ennek már a 48. percben meg lett az eredménye: ezúttal mi vezettünk villámgyors akciót és Bata remek ütemben tálalt Balogh elé, aki nagy erővel lőtt a hálóba. 1-1!
Néhány perc múlva Vitányi passzolt Baloghnak, ő pedig 16 méterről, kevéssel bombázott a léc fölé.
A 61. percben Pataki vívott nagy csatát a labdáért Majorral a szögletzászlónál, ahol, miután a játékszer az oldalvonalon túlra került, a vendégek játékosa megpróbálta lefejelni játékosunkat, ezért a játékvezető azonnal piros lapot adott neki.
Az emberelőny viszont nem tartott sokáig, hiszen a 70. percben Balogh és az egyik védő futott versenyt a játékszerért a felsőpakonyi térfél közepén, ahol összeütköztek, a bekk a földre került, a spori pedig úgy látta, hogy ezért is kiállítás jár, így Baloghot leküldte a pályáról.
A 76. percben egy távoli felsőpakonyi kísérlet szállt fölé, majd a 82. percben egy kapu előtti kavarodás végén került a labda a vendégek kapujába, ám a játékvezető szabálytalanság miatt, nem adta meg a gólunkat.
A 85. percben Kovács-Galavics bombáját hárította Sásdi, majd a 89. percben Veibl lódult meg a kapunk felé és nagy helyzetbe került, viszont a hátrafutó Kovács-Galavics szerelni tudta őt.
Az igazi csattanó a 93. percben jött: Pataki balról tekert középre, ahol Novák érkezett és mesterien továbbított a gólvonal mögé. 2-1!
A folytatásban veszélyes helyzet már nem adódott a felek előtt, így egy küzdelmes, nagy taktikai csatát hozó mérkőzés végén mi örülhettünk.
Ezt a győzelmet egy férfias párharcban, a csapategységnek és az elszántságnak köszönhetően sikerült elérnünk!
A következő meccsünk szombaton, 14:00-kor Biatorbágyon lesz majd, ahol újfent egy remek derbire van kilátás.
Dunaharaszti MTK - Felsőpakonyi KSE 2-1 (0-1)
Dunaharaszti, 200 néző, vezette: Rizk A. (Berki A., Balogh II. Z.)
DMTK: Gyatyel, Csizmadia, Rétsági, Pesti, Vitányi (Hári 68.p), Kovács-Galavics, Tóth F., Pataki, Novák (Buzás 95.p), Balogh D., Bata
Felsőpakony: Sásdi, Matyi (Veibl 75.p), Hegyes, Rainer, Hajdu B., Kordé (Soóky 45.p), Major, Nagy Sz. (Hajdú P. 81.p), Béres, Cipf (Oláh 75.p), Nagy T. (Nagy T. 79.p)
Gólszerzők: Balogh D. 48.p, Novák 93.p ill. Kordé 37.p
Sárga lapok: Novák 57.p, Bata 59.p, Pataki 61.p, Tóth F. 95.p ill. Hajdú P. 83.p, Béres 89.p, Hajdu B. 91.p
Kiállítva: Balogh D. 70.p ill. Major 61.p
Ughy Márk vezetőedző: "Már nagyon vártuk, hogy újra bajnoki mérkőzést játszunk. Jól kezdtünk, de az utolsó passzoknál pontatlanok voltunk. Egy szép kontratámadásból ellenfelünk szerezte meg a vezetést, amire rögtön válaszoltunk egy büntető kiharcolásával, ám ezt sajnos nem tudtuk gólra váltani! A második félidő elején egyenlítettünk, ellenfelünk nagyon küzdött az egy pontért, amit meg is érdemeltek volna, azonban a szurkolók hangja és a csapat ereje a 93. percben meghozta a győztes gólt!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...