Szoros meccsen nyertünk Biatorbágyon

A Pest megyei I. osztály huszonkilencedik fordulójában a Biatorbágy vendége volt első számú felnőtt csapatunk.

Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen már a 7. percben veszélyes támadást vezettünk. Tóth F. játszott Szalaihoz, aki jobbról indulva kényszerítőzött Balogh Bencével és a visszakapott labdát ballal tűzte kapura, amit Terjék kiütött, a lecsorgót pedig Novák bombázta fölé.
Egy perccel később Balogh adott középre jobbról, a hosszú oldalon érkező Simon pedig a bal felső felé fejelt, de próbálkozása mellé szállt.
A 13. percben Novák remekül ugratta ki Simont, aki a tizenhatoson belül leeső labdát egyből megpróbálta átemelni Terjéken, ám a hazai kapus belekapott a próbálkozásba. A kipattanóra Hamar robbant be, viszont a levegőből leadott kísérlete a kapufa tövéről pattant ki a pályáról.
A 20. percben Vajda távoli lövése kerülte el a kapunkat, majd szabadrúgásból lőtt Vajda a kapu fölé.
A félidő végére felpörögtek az események: a 45. percben Balogh szögletét bravúrral ütötte Terjék fölé, majd a túloldalról Eszlátyi ívelt be és Simon a kapuba bólintott, ám a játékvezető középen Szalait szabálytalannak látta, így nem adta meg a gólunkat.
Az 56. percben Pesti nagy bedobása után Novák tüzelt mellé.
Ezután is mezőnyfölényben játszottunk, de ez a 80. percig meddőnek bizonyult. Ekkor Vitányi nagybedobását csúsztatták ki a védők röviden, Tóth F. pedig 23 méterről, ballal, kapásból tüzelt a hosszú felső sarokba. 0-1!
A 90. percben Szalai szerzett labdát és Patakihoz passzolt, aki a tovább robogó Szalai elé gurított. Jobbhátvédünk megpróbált a középen érkezők elé tálalni, ám Kinyik nagyot mentve, szögletre rúgta a labdát.
A 95. percben Kinyik indította meg Vajdát, aki nagy helyzetbe került, viszont 12 méterről jócskán a kapu fölé durrantott.
A folytatásban újabb gól már nem született, így a DMTK megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.
Az utolsó fordulóban jön a bajnoki döntő, hiszen a második helyen álló csapatunk, az azonos ponttal álló, ám több győzelmével minket megelőző Gödöllőt látja majd vendégül, szombaton 17 órától.
A mérkőzés tétje az aranyérem és az esély arra, hogy osztályozó párharcot vívhassunk az NB III-ba való feljutásért. Fontos, hogy a Dunaharaszti csak a három pont megszerzésével lehet bajnok!
Reméljük, azon a meccsen is sokan szurkolnak majd a csapatnak és győztesen jövünk ki a csatából!
Viadukt SE-Biatorbágy - Dunaharaszti MTK 0-1 (0-0)
Biatorbágy, 200 néző, vezette: Németh G. (Kovács T., Molnár L.)
Biatorbágy: Terjék, Horváth Á., Kinyik, Orbán, Dancsa, Márki (Hajagos D. 68.p), Tóth R., Miskei (Szeleczky 79.p), Lesták, Pongrácz (Vágvölgyi 84.p), Vajda
DMTK: Palásthy, Szalai, Kovács-Galavics, Rétsági, Pesti, Tóth F., Hamar (Horváth Gy. 61.p), Novák (Tóth Zs. 88.p), Balogh B. (Pataki 84.p), Eszlátyi (Vitányi 61.p), Simon (Kozári 61.p)
Gólszerzők: Tóth F. 80.p
Sárga lapok: Vajda 31.p, Tóth R. 33.p, Miskei 69.p, Horváth Á. 74.p ill. Eszlátyi 39.p
Gálhidi György vezetőedző: "Gratulálok a játékosaimnak, ez igazi csapat diadal volt. Öröm volt látni, ahogy küzdöttek, hajtottak, nem ismertek elveszett labdát, bíztatták és támogatták egymást az egész mérkőzés során! Szoros meccs volt, de az egy gólos győzelmünk megérdemelt és talán az elmúlt hetek legjobb játékát nyújtottuk, főleg az első félidőben!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...