Szoros meccsen nyertünk Dunavarsányban

A Pest megyei I. osztályú bajnokság huszonhetedik fordulójában a Dunavarsány vendége volt első számú felnőtt csapatunk.

Nagy iramban kezdtek a csapatok és nem is kellett sokáig várni a helyzetekre. A 4. percben Kovács-Galavics indította meg a jobb oldalon futó Eszlátyit, aki középre passzolt, ám az érkező Horváth Gy. mellé lőtt.
Négy perccel később Kovács B. tekert be egy szabadrúgást, amit Novák csúsztatott meg, de Kovács T. hárított.
Válaszképp egy bedobás után Mag lőhetett, de próbálkozását Palásthy védte, majd egy szöglet után fejelt Hajas fölé.
A 21. percben Kovács B. adta el a labdát, amivel Borsos törhetett volna kapura, ám Tóth F. szabálytalankodott vele szemben, így a játékvezető jogos büntetőt ítélt. A labda mögé Györe állt és nagy erejű lövését Palásthy óriási bravúrral védte.
A 24. percben Eszlátyi élesen belőtt szabadrúgásába talán még Novák bele tudott csúsztatni, amit Kovács T. remek vetődéssel ütött a kapu fölé.
Néhány pillanat múlva egy jobb oldali beadást Meiszter bólintott fölé.
A 33. percben Novák szöktette a bal oldalon Eszlátyit, akit mielőtt lőhetett volna, a kapujából kifutó Kovács T. elkaszált, ezért a DMTK is jogos tizenegyeshez jutott. A mi ítéletvégrehajtónk Simon volt és rutinos támadónk magabiztosan értékesítette a büntetőt. 0-1!
A 36. percben Bihari ugratta ki Magot, aki nagy helyzetben lőhetett, ám Palásthy ismét védett.
A 39. percben Kovács B. szabadrúgását Tóth F. fejelte kapura, ám Kovács T. kiütötte a labdát.
Fordulás után is kiegyenlített játék folyt a pályán. Az 51. percben Novák játszott Simon elé, akinek közeli lövését blokkolták a védők. Az 56. percben Tóth Gy. passzolt Eszlátyihoz, ő pedig megiramodott a labdával és éles szögből lőtt, viszont Kovács fölé ütötte a kísérletet.
Az 59. percben Bihari ütközött Vitányival és a játékvezető úgy látta, hogy a hazai játékos szándékosan könyökölte le szélsőnket, ezért megkapta második sárga lapját, amivel emberelőnybe kerültünk az utolsó félórára.                                           
A 62. percben Mag jó 30 méterről tüzelt kapura, amit Palásthy újabb bravúros mozdulattal tolt a felső lécre.
Egy perc elteltével Kovács B. centerezett középre és Simon lőtt a léc alá, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.
A 76. percben Vastag próbált meg labdát szerezni a saját térfelén, azonban ütemet tévesztett és Horváth Gy-t találta el, amiért a spori neki is felmutatta a második sárga lapját.                                                                          
A kettős emberelőny ellenére, a 'Varsány felvállalta a játékot és mezőnyfölénybe került, viszont a kapu előtt nem alakítottak ki veszélyt.
Nem sokkal a lefújás előtt, egy kontra támadás végén Eszlátyi centerezett, azonban Nováknak centikkel ugyan, de hosszú lett a passz.
A 85. percben Horváth Gy. lövése kerülte el a kaput.          
A folytatásban újabb találat már nem született, így ugyan nem a legjobb idei játékunkkal, de ismét sikerült megszereznünk a három pontot, amihez Palásthy remek védéseivel nagyban hozzájárult.
A DMTK legközelebb szombaton 17 órától, a Pilist látja majd vendégül.
Fémalk-Dunavarsány - Dunaharaszti MTK 0-1 (0-1)
Dunavarsány, 150 néző, vezette: Baranyai D. (Rosta K., Balogh B.)
Dunavarsány: Kovács T., Meiszter (Török 47.p), Szabolcsi, Búrány, Borsos, Mag (Kenesei 77.p), Hajas, Györe, Vastag, Reich, Bihari
DMTK: Palásthy, Hamar (Vitányi 16.p), Kovács-Galavics, Tóth F., Pesti, Kovács B. (Balogh B. 89.p), Novák, Horváth Gy., Tóth Gy. (Pataki 66.p), Eszlátyi, Simon (Tóth Zs. 76.p)
Gólszerző: Simon 33.p (11-esből)
Sárga lapok: Kovács T. 33.p ill. Tóth F. 21.p, Kovács B. 75.p, Vitányi 81.p, Horváth Gy. 83.p, Eszlátyi 95.p
Kiállítva: Bihari 59.p, Vastag 76.p
Gálhidi György vezetőedző: "Kihagytunk több helyzetet is, majd egy büntetőből sikerült vezetést szereznünk. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Dunavarsány magára talált, még emberhátrányban is a kapunkhoz szegezett minket. Nagyon sok köszönettel tartozunk kapusunknak, Palásthy Dávidnak, aki meccsben tartotta a csapatot."
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...