5-1-re nyertünk a Veresegyház ellen

A Pest megyei I. osztály huszonötödik fordulójában a Veresegyházt látta vendégül első számú felnőtt csapatunk.

Az első veszélyes lehetőségre a 9. percig kellett várni. Ekkor Pintér lövését védte Szaszovszki.
Néhány perccel később Novák ugratta ki Eszlátyit, aki középre emelt, az érkező Pintér viszont a kapu fölé tüzelt.
A 17. percben Vitányi jobbról emelt veszélyesen a kapu felé, amit Szaszovszki ütött a léc fölé.
A 19. percben Ondrik játszott középre jobbról, ahol Grezner érkezett, ám próbálkozása fölé szállt.
A 23. percben Hamar távoli lövése szállt fölé.
A 27. percben Pintér ütközött az egyik vendégjátékossal és szélsőnk súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, ami után nem tudta folytatni a játékot. Nikolasznak ezúton is minél gyorsabb felépülést kívánunk!
A csereként beálló Simon nem sokáig teketóriázott, hiszen a 30. percben Pesti adott be balról, amire a rutinos támadónk érkezett és a hálóba továbbított. 1-0!
Nem kellett viszont sokat várni az egyenlítésre. A 35. percben Ondrik lőtt 14 méterről, amit Palásthy még bravúrral kiütött, ám a lecsorgót Ondrik középre tekerte, ott pedig egykori játékosunk, Kovács G. érkezett és védhetetlenül fejelt a hosszú sarokba. 1-1!
Fordulás után eggyel magasabb fokozatba kapcsolt a DMTK és ennek meg is lett az eredménye. Az 53. percben Eszlátyi balról játszott középre, ahol Novák robbant be és kapásból lőtt a hálóba. 2-1!                           
Egy perc sem telt el és Eszlátyi szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd Simonhoz passzolt, aki kicselezte még a kapust is és a gólvonal mögé gurított. 3-1!
A 64. percben Eszlátyi játszott újra középre, ahol ismét Simon volt a leghatározottabb és ezúttal sem hibázott. 4-1!
Néhány perccel később Hamar lőtt fölé, majd Ódé szabadrúgása kerülte el a kapunkat.
A 85. percben Novák tört be a tizenhatoson belülre, ahol csak szabálytalanul tudták megállítani a védők. A jogosan megítélt büntetőt Simon magabiztosan értékesítette, így ezen a meccsen a negyedik (!) gólját szerezte. 5-1!
A lefújás előtt Tóth Gy. játszotta magát tisztára és 16 méterről elemi erővel lőtt a rövid felső felé, de Szaszovkszi nagy bravúrral kipiszkálta a kísérletet.
A folytatásban újabb gól már nem született, így magabiztos, 5-1-es sikert arattunk a Veresegyház ellen.
Sűrű hét vár csapatunkra, mivel szerdán a Pest Megyei Kupa elődöntőjében 18 órától a Bugyi vendégeként, míg szombaton a bajnokságban 16:30-tól a Cso-Ki otthonában lép pályára a DMTK.
Dunaharaszti MTK - Veresegyház VSK 5-1 (1-1)
Dunaharaszti, 200 néző, vezette: Kéri I. Z. (Porkoláb F., Balogh I. Z.)
DMTK: Palásthy, Vitányi (Tóth Gy. 46.p), Szalai (Kun N. 90.p), Rétsági, Pesti, Tóth F., Horváth Gy. (Pataki 76.p), Hamar, Pintér (Simon 27.p), Eszlátyi (Szemán 67.p), Novák
Veresegyház: Szaszovkszi, Kovács G. (Szép 90.p), Grezner (Sóss 58.p), Szunács, Zaka (Takács P. 77.p), Wiedermann, Ondrik, Csipkés, Ódé, Pápai (Jónás 58.p), Pálinkás (Kakuk 77.p)
Gólszerzők: Simon 30.p, 54.p, 64.p, 85.p (az utolsót 11-esből), Novák 53.p ill. Kovács G. 35.p
Sárga lapok: Szalai 33.p, Tóth F. 35.p ill. Zaka 15.p, Pálinkás 33.p, Kovács G. 71.p, Szép 93.p
Gálhidi György vezetőedző: "Az első félidőben sem játszottunk rosszul, csak az utolsó passzokba, indításokba csúszott hiba, hátul pedig az egyetlen hibánkat kihasználta ellenfelünk. Szünet után, hamar dűlőre vittük a mérkőzést, helyenként jó játékkal, megérdemelt győzelmet arattunk egy szervezett csapattal szemben. Simon Attilának külön gratulálok a négy góljához, míg Pintér Nikolasznak mielőbbi felépülést kívánok!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...