Adni tényleg jó

2021. december 16-a, csütörtök, piros betűkkel kerül be a DMTK labdarúgásának történelmébe.

Nem egy jó eredmény, nem egy szép fejes, vagy egy remek csel miatt, hanem, az örömszerzés miatt.
Honlapunkon mindig próbálunk, próbálok (Csapó László a szerk.) objektívan írni a mérkőzésekről, a szakosztály legfrisebb híreiről.
De a mai nap teljesen más. Ma azt hiszem, nem csupán én, nem csupán azok, akik részt vettek, hanem azok is, akik adományaikkal segítettek a gyerekek örömszerzésében, másképp hajtják majd álomra a fejüket.
November végén fogalmazódott meg bennünk az ötlet, hogy mi lenne, ha idén meglepnénk az óvodás korú gyermekeket ajándékokkal Karácsonyra.
Az edzők, a játékosok, a vezetők, mind egy emberként álltak be az ötlet mögé. És nem csupán beálltak mögé, hanem segítettek, játékokkal, csokikkal, könyvekkel, ruhákkal vagy akár "csak" úgy, hogy segítettek becsomagolni az ajándékokat.
Furcsa, egyben nagyon jó érzés volt látni azt, amikor felnőtt játékosaink, utánpótlás korú játékosaink vagy szüleik és csapatunk szurkolói napról napra újabb és újabb ajándékokkal kedveskedtek.
Amikor kedden reggel kinyílt a műfüves pálya szertárának az ajtaja és megláttuk benne a rengeteg ajándékot, azt gondolom, mindenkin a jó értelemben vett hidegrázás lett úrrá.
Ekkor döntöttünk, úgy, hogy a sok becsomagolatlanul érkezett ajándékok közül a ruhaneműket külön vesszük és még azon a délelőttön elszálíttotuk a Hétszínvirág Óvodába.

A mai nap reggelén, edzőink segítségével nekiláttunk a fennmaradó rengeteg ajándék szétszelektálásának, majd 11 órakor a Karácsony előhírnökeként elindultunk az Óvodákba, több mint 85 csomaggal. Elsőként a Hétszínvirág Óvoda gyermekeit leptük meg ajándékokkal.

Innen a szomszédos Kerekerdő Bölcsödébe vezetett az utunk, ahol olyan játékokkal leptük meg a Bölcsödét, ami az egész pici gyermekeknek okozhat örömet, 4-5 doboznyi plüssjáték formájában.

A Százszorszép Óvodában is megleptük a gyerekeket ajándékainkkal.

Innen a Mese Óvoda következett.

Utunkat a Szívárvány Óvodában zártuk, ahol szintén több ajándékot átadtunk a gyermekeknek.

Az öröm és csillogó arcok azt hiszem nem csupán az én szemembe égtek bele, hanem azokéba is, akik a mai napon velünk tartottak.
Nekik külön köszönet azért, hogy a mai napon segítették a csomagok célba jutását és azt, hogy minden kicsihez volt egy-egy jó szavuk.
Felnőtt csapatunkból Gálhidi György vezetőedző, Pataki Gergő, Rétsági Ákos, Tóth György és Szalai András tartott velünk, akik közül Gergő, András és Ákos edzőként is részt vesz a mindennapjainkban. Velünk tartott még Kiss Botond utánpótlás edző és Jobbágy Tamás utánpótlás vezető is.
Szabó Benjámin, aki a DMTK körzetvezetője a csomagolásból vette ki részét, míg a többi utánpótlás edzőnk rengeteget segített abban, hogy az ajándékok hozzánk kerüljenek.
Minden felajánlott ajándékért hálásak vagyunk, de külön köszönet jár a Jaf Holz KFT. Dunaharaszti dolgozóinak, akik a felhívásunkat látva saját maguk is gyűjtésbe kezdtek és csatlakoztak az akciónkhoz, valamint Deákné Seres Ilonának és családjának is, aki rengeteg doboz ruhát, játékot és könyvet juttatott el egyesületünk részére.
Végezetül csak annyi jut az ember eszébe, hogy a sportnak tényleg erről is kell szólnia és, ezek miatt az emberi cselekedetek miatt megy jókedvűen a focipályára a játékos, a szülő, az edző és a stáb több tagja egyaránt.
Ma reméljük a gyerekek számára is megmutattuk, hogy mi a sport, a csapat, az egyesület szó jelentése, ami számunkra egyet jelent azzal, hogy közösen, együtt, bármire képesek lehetünk és a DMTK labdarúgó szakosztályában igazi sportemberek vannak!
Örök hála a mai napért mindenkinek, reméljük, jövőre folytatjuk ezt a szép kezdeményezést és nagyon szépen köszönjük a gyerekek által készített rajzokat!

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...