Döntetlen a Biatorbágy ellen

A Pest megyei I. osztály tizennegyedik fordulójában a Biatorbágy ellen lépett pályára a DMTK első számú felnőtt csapata.

Már az első percben gólt szerezhettünk volna, hiszen Vitányi tartott meg egy labdát a bal szélen, majd középre passzolt, azonban Novák elől Lipők B. felszedte a játékszert.
A 9. percben Novák távoli lövését védte a vendég kapus.
A 15. percben Vajda egy hosszan előreívelt labdával próbálkozott kapura fordulni. Az első lövése levágódott Tóthról, a másodiknál pedig fel is tudott szabadítani védőnk.
Két perccel később Stadler távoli fejesét húzta le Palásthy.
A 23. percben Eszlátyi próbálkozott, azonban lövése fölé szállt.
A 35. percben Miskei kapott remek indítást a jobb oldalon, betört a büntetőterületen belülre, de közeli bombáját Palásthy kiütötte.
Fordulás után nem sokkal, Tóth Gy. robogott el a jobb szélen és középre emelt, ahol a menteni igyekvő Kinyik becsúszva, kevéssel lőtt a saját kapuja fölé.
A 74. percben Eszlátyi tekert középre balról. A berobbanó Simon elől Lipők ütötte el a labdát, ami így lett jó Nováknak, viszont az ő kísérletét lábbal hárította Lipők.
Egy perc múlva Dancsa húzta meg a balszélen, majd remekül tálalt középre, ahol Vajda érkezett és 10 méterről, védhetetlenül lőtt a hálónkba. 0-1!
Ezután a mieink mindent egy lapra téve kezdtek rohamozni. A 81. percben érkezhetett is volna a válasz, ám Eszlátyi kellemetlen szabadrúgását Lipők oldalra ütötte.
Újabb három perc elteltével Eszlátyi beadását Simon kevéssel fejelte mellé.
A 90. percben Tóth F. emelt volna Ablonczy elé, de Miskei kezéhez ért a labda, így a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A megítélt büntetőt Simon magabiztosan értékesítette, hiszen a balra vetődő kapus mellett a jobb alsóba helyezett. 1-1!
A 92. percben meg is nyerhettük volna a találkozót: Simon készítette le a játékszert Nováknak, ő pedig 17 méterről kapura is tüzelt, de Lipők sokadik bravúrját bemutatva hárított.
Újabb találat a folytatásban már nem esett, így döntetlennel zárult a találkozó.
A DMTK utolsó idei mérkőzése szombaton 13 órakor, a listavezető Gödöllő otthonában lesz, ahol egy esetleg győzelemmel utolérhetnénk a tabellát vezető riválisunkat.
Dunaharaszti MTK - Viadukt SE-Biatorbágy 1-1 (0-0)
Dunaharaszti, 100 néző, vezette: Tóth Sz. (Berki A., Kara P.)
DMTK: Palásthy, Szalai, Tóth F., Kovács-Galavics, Gulyás, Vitányi (Kanizsai 85.p), Búrány (Ablonczy 77.p, Eszlátyi (Pataki 90.p), Novák, Tóth Gy., Simon
Biatorbágy: Lipők B., Fehér-Kaplár, Dancsa (Szeleczky 86.p), Márki (Lipők A. 61.p), Kinyik, Stadler, Vajda, Vágvölgyi (Lesták 68.p), Miskei, Tóth R., Orbán
Gólszerzők: Simon 91.p (11-esből) ill. Vajda 75.p
Sárga lapok: Tóth F. 64.p, Szalai 78.p ill. Fehér-Kaplár 38.p, Vágvölgyi 52.p, Tóth R. 65.p, Orbán 67.p, Lesták 80.p, Szeleczky 87.p
Gálhidi György vezetőedző: "Nagy pofont kaptunk! Lassan, körülményesen játszottunk, a Biatorbágy jobban akart és többet tett a győzelemért. Örülnünk kell az egy pontnak is!"
Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...