Szoros meccsen játszottunk döntetlent a Vecséssel

A Pest megyei I. osztály huszonkilencedik fordulójában a listavezető Vecsést látta vendégül a DMTK.

Igazi "bajnoki döntő" hangulat, sok szurkoló várta a csapatokat, hiszen ennek a mérkőzésnek nagy volt a tétje. A mérkőzés előtt tudtuk: amennyiben a DMTK nyer, akkor marad esélye a bajnoki címre, minden más eredmény azt jelentette, hogy a Vecsés zár a tabella első helyén.
Ennek megfelelően nem estek egymásnak a felek, felmérték a másik erejét.
Az első lehetőség a vendégek előtt adódott: a 8. percben Tárkányi lövését Palásthy védte.
Válaszképp Szmola élesen betekert szabadrúgása szállt el a fejek felett és a kapufa mellett is centikkel.
A 17. percben Búrány passzolt Szmola elé, aki 20 méterről a kapu mellé lőtt.
A 29. percben Szalai fejelt középre, amit Tóth Gy. csúsztatott meg, a hosszún érkező Szántó pedig alig maradt le a labdáról.
A 37. percben egy lecsorgót Szmola lőtt kapura, ám Komora a helyén volt.
A 40. percben Patkó indult meg egy hosszan előreívelt labdára és a kifutó Palásthy előtt kapura emelt, viszont próbálkozása célt tévesztett.
Az első félidő ráadásában jártunk már, amikor Tóth Gy. szép csellel tört be a tizenhatoson belülre, majd Simon elé passzolt, aki visszagurított Gulyáshoz, ő pedig 17 méterről a kapuba bombázott. 1-0!                                 
A második játékrész ismét egy Tárkányi lövéssel indult, de ez a kísérlet nem talált kaput.
A 49. percben Gulyás távoli szabadrúgása szállt fölé, majd néhány perccel később Gulyás emelt balról a berobbanó Szmola elé, azonban kapáslövését Komora megfogta.
Az 57. percben egy fejes után Palásthy-nak kellett nyújtóznia.
Az 59. percben eldőlhetett volna a három pont sorsa, amikor egy szöglet után Tóth Gy. fejelt, ám Komora hatalmas bravúrt bemutatva kiütötte a labdát, a lecsorgót pedig lábbal hárította.
A 73. percben ismét egy szöglet után veszélyeztettünk, de az ide-oda pattogó labdát nem sikerült a gólvonal mögé juttatni.
A 81. percben Búrány belépőjét látta szabálytannak a játékvezető és büntetőt ítélt. Ezt a nagy esélyt kihasználta a Vecsés és Mojzer a jobbra vetődő Palásthy mellett, a bal alsóba helyezett. 1-1!                                      
A folytatásban a mieink mindent egy lapra téve rohamoztak, viszont igazán nagy helyzetet már nem alakítottunk ki, így 1-1-el zárult a találkozó.
Színvonalában és tempójában egy NB III-as szintű mérkőzést vívtak a csapatok, amelyen a DMTK mindent megtett azért, hogy életben tartsa az aranyéremről szőtt álmainkat. Sajnos, ez ezúttal nem sikerült, miután egy igazi ki-ki meccs végén egyenlített a Vecsés, így megnyerte a bajnokságot.
Gratulálunk nekik hozzá, mert a szezonban mutatott teljesítményük elismerésre méltó. Mint, ahogy a mieinké is, hiszen az utolsó lehelletükig küzdöttek játékosaink, nem hiába, hogy a találkozó lefújása után, vastapsot kaptak labdarúgóink.
A Dunaharasztira még egy összecsapás vár, szombaton a Biatorbágy ellen zárjuk a szezont, ahol reméljük, sikerül begyűjtenünk majd a három pontot.
A 2021-22-es idényben pedig újra nekivágunk a nagy feladatnak, az az a bajnokság megnyerésének, ahol az NB III-at nem vállaló Vecsés mellett, a Biatorbágy, a Nagykáta és a Gödöllő lehetnek a vetélytársaink.
A DMTK játékosainak jár az elismerés, mivel tavasszal hatalmasat küzdöttek, 16 mérkőzésen, 14 győzelmet és 2 döntetlent értek el eddig!
Bízzunk benne, jövőre visszavágunk a Vecsésnek és mi nyerjük meg a bajnokságot!
Dunaharaszti MTK - Vecsési FC 1-1 (1-0)
Dunaharaszti, 350 néző, vezette: Molnár A. (Rózsa D., Vörös D., tartalék jv.: Fenyvesi Sz.)
DMTK: Palásthy, Szalai, Wágner, Rétsági, Búrány, Tóth F., Gulyás, Tóth Gy., Szmola (Kun 75.p), Vitányi (Szántó 27.p), Simon
Vecsés: Komora, Rása, Tóth T., Tárkányi (Bíró 65.p), Hamar (Dévai 86.p), Mojzer, Hollauer (Róhfeld 63.p), Nádasi, Puskás, Sándor N., Patkó (Kiss K. 75.p)
Gólszerzők: Gulyás 47.p ill. Mojzer 83.p (11-esből)
Sárga lapok: Wágner 46.p, Szalai 53.p, Tóth Gy. 78.p, Búrány 81.p ill. Sándor N. 48.p, Mojzer 83.p, Hamar 84.p, Kiss K. 94.p
Kiállítva: Kónya Zs. 82.p (a kispadról)
Schön László vezetőedző: "Szeretnék gratulálni a Vecsés csapatának a bajnoki címhez. Sajnos, nem sikerült megnyerni a rangadót, ezzel pedig lemaradtunk az aranyéremről. Ettől függetlenül szeretnénk szépen búcsúzni a szezontól. Köszönöm mindenkinek a munkáját!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...