Fontos győzelem Pilisen

A Pest megyei I. osztály huszonkettedik fordulójában Pilisen lépett pályára a DMTK első számú felnőtt csapata.

Nagy iramban kezdtek a felek. A találkozó elején jól szűrtek a védelmek, így az első veszélyes lehetőségre a 16. percig kellett várni. Ekkor Kozári nagy erővel emelte középre a labdát, ami Simon feje felett, majd a kapu bal sarka mellett is alig néhány centivel szállt el.
A 18. percben egy szögletünket követően kontrázott a Pilis. Szabó E. robogott el a bal oldalon, becselezte magát a büntetőterületen belülre és a kapufát találta telibe.
A 23. percben Szabó E. szép cseleket követően, 16 méterről alig lőtt a kapunk mellé.
A 26. percben egy szöglet utáni kavarodás végén, az egyik védőnk fejéről pattant a felső lécre a játékszer.
A 27. percben egy nagy bedobást csúsztattak meg középen, majd Miklósvári bólintott, azonban Scheilinger hárított.
A 41. percben Szalai a jobb oldalról adott középre, ahol Tóth Gy. fejelt bele a labdába, ami így lett tökéletes Simonnak, támadónk pedig közvetlen közelről a gólvonal mögé helyezett. 0-1!                                              
Fordulást követően Búrány távoli próbálkozását hárította Kondor.
A 50. percben egy hosszú indításra indult el Szabó E. és futott ki kapujából Scheilinger. A gyorsabban odaérő kapusunk kezéből a labda kicsúszott, amit a szemfüles Szabó E. kihasznált és az üresen maradt kapunkba gurított. 1-1!
Az egyenlítő gól után átvette az irányítást a DMTK. Az 56. percben Szántó fejjel játszott Balázs R. elé, aki kevéssel lőtt mellé.
Az 58. percben Balázs R. beadása után esett ki Kondor kezéből a labda, amire Kun csapott le, de próbálkozását az egyik védő szögletre mentette.
A 60. percben Kun ívelt át a túloldalon érkező Balázs R. elé, viszont lövése elkerülte a hazai kaput.
A 64. percben egy kis szöglet után, Gulyás emelt középre, ahol Balázs R. robbant be és védhetetlenül bombázott a rövid felsőbe. 1-2!
A 67. percben Kun lövését fogta Kondor.
A folytatásban leginkább pontrúgásokból veszélyeztetett a Pilis. A legközelebb akkor álltak a gólszerzéshez, amikor Miklósvári fejesét hárította Scheilinger a 84. percben.
A 86. percben Simon passzából Kun tört előre, azonban 17 méteres emelése a felsőlécről fölé pattant.
A hajrá izgalmasan alakult, de újabb gól már nem született, így 2-1-re megnyertük a mérkőzést.
Nagyon nehéz összecsapás volt, mivel a Pilis jó futballt játszott, sok helyzetet alakított ki és mivel a DMTK is támadólag lépett fel, ezért egy igazán élvezetes találkozón vagyunk túl. A begyűjtött három ponttal ismét vezetjük a tabellát, mert a Vecsés Gödöllő elleni meccse elmaradt.
A DMTK legközelebb szombaton, 16 órától a Maglód ellen lép majd pályára, hazai környezetben.
Pilisi LK-Legenda Sport - Dunaharaszti MTK 1-2 (0-1)
Pilis, zárt kapuk mögött, vezette: Kovács B. (Gyikó T., Porkoláb F.)
Pilis: Kondor, Horváth M., Bán (Félix K. 67.p), Tóth Á., Csikós, Sipos (Árvai 79.p), Mikósvári, Krizsán M. (Sárán 60.p), Barcsai, Gyökér, Szabó E. (Krizsán 79.p)
DMTK: Scheilinger, Szalai, Rétsági, Gulyás, Kozári (Szmola 51.p), Búrány, Tóth F., Tóth Gy. (Szántó 46.p), Balázs R., Kun (Vitányi 88.p), Simon
Gólszerzők: Szabó E. 50.p ill. Simon 41.p, Balázs R. 64.p
Sárga lapok: Miklósvári 28.p ill. Tóth F. 22.p, Tóth Gy. 31.p, Gulyás 33.p
Schön László vezetőedző: "Megszenvedtünk ma a három pontért egy jól szervezett és nagyon agresszívan futballozó Pilis ellen. Néha vért kell izzadni a győzelemért, de ezek is mi vagyunk. Nyolc mérkőzésből nyolcat megnyertünk, ehhez óriási gratuláció a csapatnak. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...