Győzelemmel kezdtük a tavaszt

 

A Pest megyei I. osztály első idei bajnoki mérkőzésén, a listavezető Vecséssel találkozott a DMTK.

Nagy tempóban kezdtek a csapatok.
A 2. percben egy hosszú indításra sprintelt Tárkányi, ám a kapujából kifutó Palásthy megelőzte. Hiába pattant a labda a hazai támadó elé kapusunkról, mivel kézzel tette maga elé a játékszert, így mi jöhettünk szabadrúgással.
A 6. percben egy szögletet követően Nádasi fejelt kevéssel mellé.
A 19. percben Kun robogott el a bal szélen és középre ívelt, ahol Tóth Gy. érkezett, de támadónk fejese fölé szállt.
Nem sokkal később Pesti távolról lőtt fölé.
A 32. percben egy szöglet után Kun kapta vissza a labdát Gulyástól, amit egy csel után, kevéssel tekert fölé balszélsőnk.
Az 53. percben Kun szögleténél Pesti emelkedett a legmagasabbra, azonban fejese néhány centivel elkerülte a kaput.
Az 59. percben Patkó tört be a tizenhatoson belülre, viszont közeli lövését Palásthy kiütötte. A lecsorgó újra Patkó elé került, azonban lövését Szalai a gólvonal elől kivágta.
A 70. percben Patkó emelt a bal oldalra, ahol az egyik vecsési támadó Szántó mellett elesett, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Bogáti állt, azonban Palásthy nagy bravúrt bemutatva, megfogta a büntetőt.
A folytatásban egyre többször jutottunk el a vecsési kapu előterébe, de igazán nagy átütő erő ekkor még nem volt a támadásainkban.
A 92. percben aztán Kun szögletét Tóth Gy. fejelte kapura, amit Komora még bravúrral hárított, de a lecsorgót Simon közvetlen közelről a gólvonal mögé helyezte. 0-1!                                                                                        
A 96. percben még egyenlíthetett volna a Vecsés, de a hosszan előreívelt labdát Szalai elrúgta a hazaiak támadója elől, a játékvezető pedig hat percnyi hosszabbítás után, lefújta a mérkőzést.
Összességében egy magas színvonalú összecsapást vívott egymással a két gárda, amelyen a mieink küzdeni tudásból jelesre vizsgázva, a 92. percben szerzett góllal mindhárom pontot megszerezték.
Ezzel a sikerrel négy pontra megközelítettük a listavezető Vecsést, akinek még egyelőre eggyel több lejátszott mérkőzése van.
A DMTK jövő szombaton, 13 órakor a Biatorbágy együttesét látja majd vendégül, ahol reméljük, újra győzelemnek örülhetünk majd.
Vecsési FC - Dunaharaszti MTK 0-1 (0-0)
Vecsés, zárt kapuk mögött, vezette: Dévényi B. (Molnár A., Kányási I.)
Vecsés: Komora, Hamar, Nádasi (Dévai 69.p), Rása, Sándor, Bogáti (Mojzer 75.p), Hollauer, Kónya, Puskás, Tárkányi (Kiss K. 77.p), Patkó (Kispéter 90.p)
DMTK: Palásthy, Szalai, Rétsági, Gulyás, Pesti, Szmola, Búrány, Tóth F. (Szántó 62.p), Kun (Kozári 96.p), Tóth Gy., Simon
Gólszerző: Simon 92.p
Sárga lapok: Kónya 15.p, Hamar 94.p, Mojzer 96.p ill. Pesti 34.p, Búrány 79.p, Szalai 94.p
Schön László vezetőedző: "Gratulálok a csapatnak! Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Nem játszottunk jól, viszont az utolsó percig bennünk volt a nyerni akarás és ma az óriási küzdőszellem hozta meg a három pontot, egy jól játszó Vecsés ellen!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...