Fontos három pontot szereztünk Andráshidán

Az NB III Nyugati csoport huszonhatodik fordulójában az Andráshida otthonába látogatott első számú felnőtt csapatunk.

Nagy volt a mérkőzés tétje, hiszen a két csapat fej-fej mellett áll a tabellán, ezért igazi hatpontos, kiesési derbire készültek a felek.
Az időjárás nem volt a legkedvezőbb, mert nagy szél, eső, felázott talaj és 2-3 fok várta az együtteseket.
Ennek ellenére nagy elánnal kezdtek a játékosok. Az 5. percben Horváth T. került helyzetbe szép cselek után, azonban lövését blokkolták védőink.
Válaszképp Dallos egy remek szóló végén emelt középre, ahol Nichenko csak centikkel maradt le a beadásról.
A 27. percben Rétsági indította meg Bírót, aki a hosszú oldalra passzolt, amibe még Hajdu becsúszva bele tudott érni, de kapu felé már nem sikerült irányítania a labdát.
A 38. percben kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, mert csapatkapitányunk, Rétsági vádlisérülés miatt kivált, helyére pedig Szalánszki érkezett.
A 40. percben Márton távolról bombázott fölé, majd Szalánszki játszotta magát tisztára, viszont próbálkozását Czirjék hárította.
A 45. percben egy 25 méteres szabadrúgáshoz jutottunk, amit Gacsal végzett el. Nagy erejű lövése úgy tűnt fölé száll, de a szél kicsit megnyomta a kísérletet, ami így a léc alá vágódott. 0-1! 
Fordulást követően Márton 30 méteres lövése lepte meg Czirjéket, de a hazai kapus üggyel-bajjal védeni tudott.
Az 50. percben Tóth L. lőtt jócskán a kapunk mellé, majd egy távoli szabadrúgást kellett Gyatyelnak hárítania.
Az 52. percben Marsai kísérletezett, azonban Gyatyel ismét a helyén volt.
Az 55. percben Bíró futotta le védőjét a bal oldalon, majd középre gurított, ahol Kovács érkezett és egy átvételt követően, elemi erővel bombázott a léc alá. 0-2!
A folytatásban már mindent egy lapra téve rohamozott az Andráshida, de a mieink masszív lábakon álltak, így még lövésig sem jutottak el a házigazdák.
A kegyelemdöfés pedig a 85. percben érkezett: egy szemre is tetszetős akció végén Szalánszki fejelt közelről kapura, amibe Czirjék még belekapott, de a kipattanót Nichenko a hálóba tessékelte. 0-3!
Megérdemelt győzelmet aratott csapatunk és feljött a tabellán a tizenkettedik, már bennmaradó helyre, viszont a mezőny még mindig nagyon sűrű, az utolsó meccseken is százszázalékos teljesítményt kell nyújtania a DMTK-nak a bennmaradás eléréséért.
Legközelebb vasárnap, 17 órától a Ménfőcsanakot látjuk majd vendégül, amikor reméljük sikerül újabb lépést tennünk a céljaink eléréséért.
Tarr Andráshida SC - Dunaharaszti MTK 0-3 (0-1)
Zalaegerszeg, 100 néző, vezeti: Szalai L. (Gyürüsi P., Baráth N.)
Andráshida: Czirjék, Horváth T. (Horváth D. 60.p), Tóth L., Simonfalvi, Szegleti, Rózsa, Takács, Marsai, Bíró A., Szabó M. (Molnár A. 68.p), Temlén (Fábián 76.p)
DMTK: Gyatyel, Farkas P., Gacsal, Márton, Hajdu, Kovács G. (Vitányi 90.p), Mendebaba, Rétsági (Szalánszki 38.p), Dallos, Bíró T. (Mészáros 87.p), Nichenko
Gólszerzők: Gacsal 45.p, Kovács G. 55.p, Nichenko 85.p
Sárga lapok: Rózsa 37.p ill. Márton 30.p, Kovács G. 57.p
Króner Péter vezetőedző: "Egy igazi kiesési rangadón végig taktikusan, fegyelmezetten futballozva, megérdemelten nyertünk."
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...