Hatpontos meccset nyertünk Csepelen

Az NB III Nyugati csoport huszonnegyedik fordulójában Csepelen lépett pályára első számú felnőtt csapatunk.

Az első lehetőség előttünk adódott: a 4. percben egy bedobást követően Szalánszki lőtt a kapu fölé.
A 16. percben kishíján megszereztük a vezetést. Ekkor Márton 35 méterről eresztett meg egy nagy erejű lövést, azonban a kapufáról kifelé vágódott a labda.
A 29. percben egy szemre is tetszetős akció végén, Bíró tekert középre jobbról, ahol Nichenko érkezett, ám közeli lövését bravúrral hárította Major.
A 34. percig kellett várni az első csepeli helyzetre: Torda egy ide-oda pattogó labdát emelt a kapunk fölé.
A 44. percben Nichenko fejese után került a labda Gacsal elé, aki 13 méterről a felső lécet találta telibe.
A második játékrész elején góllá érett a Haraszti nyomás: az 52. percben Rétsági szögletét Honti a lécre fejelte, majd a lecsorgót Nichenko tűzte rá, de még ez is kipattant. Az újabb lecsorgót Honti 5 méterről ollózó mozdulattal lőtte a hálóba. 0-1!
Válaszképp a csereként beálló Zsivoczky-Pandel távoli lövésénél kellett Gyatyelnak nyújtóznia.
A 67. percben ismét Rétsági tekert középre egy szögletet, amit Torkos fejelt a rövid sarok irányába, ám az utolsó védő menteni tudott.
A 70. percben Márton emelt Nichenko elé, aki két védőt is lerázott magáról és a kifutó Major mellett higgadtan helyezett a gólvonal mögé. 0-2!
Az utolsó húsz percben rákapcsolt a Csepel és a 87. percben szépítettek: egy hosszan előreívelt labda úgy került Gauzer elé, hogy Kocsis kilökte a labda alól Hontit, a hazai szélső pedig kapásból szép lövést küldött a hosszú felsőnkbe, igaz, már szabadrúgást kellett volna kapnunk a lökés miatt... 1-2!
A zárszó Zsivoczky-Pandelé lehetett volna, azonban távoli löketét Gyatyel remek vetődéssel védte.
A folytatásban újabb találat már nem esett, így a mieink 2-1-re győztek egy olyan összecsapáson, aminek a bennmaradás szempontjából nagyon nagy tétje volt. Játékosaink végig taktikusan, egymásért küzdve harcoltak, aminek most meg is lett az eredménye. A mezőny nagyon szoros, hiszen az utolsó és a tizenegyedik között mindössze két pont a különbség. Épp emiatt a DMTK-nak továbbra is rendkívül fontos minden egyes pont megszerzése.
A Dunaharaszti legközelebb a BKV Előrét látja majd vendégül, vasárnap 16:30-kor.
Csepel FC - Dunaharaszti MTK 1-2 (0-0)
Csepel, 200 néző, vezette: Görög M. (Horváth Z., Rigó M.)
Csepel: Major, Fisli, Mészáros R., Mészáros L. (Zsivoczky-Pandel 58.p), Mankó, Molnár K. (Tóth M. 52.p), Gauer, Schmid (Lassú 31.p), Kocsis, Szabó Zs., Torda
DMTK: Gyatyel, Farkas P., Honti, Márton, Bíró (Kovács G. 83.p), Mendebaba, Gacsal (Hajdu I. 78.p), Rétsági, Dallos, Szalánszki (Torkos 66.p), Nichenko
Gólszerzők: Gauzer 87.p ill. Honti 52.p, Nichenko 70.p
Sárga lapok: Gauzer 36.p ill. Honti 19.p
Króner Péter vezetőedző: "Az egész meccsen taktikusan, jól futballoztunk és megérdemelten szereztük meg a számunkra létfontosságú három pontot. Gratulálok játékosaimnak a mai napon mutatott teljesítményükhöz!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...