3-2-re kikaptunk az Érdtől

Az NB III Nyugati csoport huszonharmadik fordulójában a második helyen álló Érdet láttuk vendégül.

Az első húsz perc kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, nagyobb lehetőségek nélkül. A 22. percben aztán egy visszagurított labdát Merczel bombázott kapura 16 méterről, amelyet Gyatyel nagy bravúrral kiütött, ám pechünkre Kelemen jól érkezett és a lecsorgót a hálóba fejelte. 0-1! Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az érdi támadás egy Torkos ellen - nem megítélt - szabálytalanságból indult...
A második játékrész első lehetősége már a mienk volt: a 46. percben Torkos egy szép cselt követően kevéssel lőtt fölé.
Az 56. percben egy gyors vendég kontra végén, a középre játszott labdára Pál érkezett, azonban a kapu torkából fölé helyezett.
A 60. percben Mészáros lövése pattant egy védőről Nichenko elé, akinek közeli próbálkozását Kertész szép vetődéssel hárította.
Egy perccel később Németh G. kapott remek labdát a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre és a hosszú alsónkba helyezett. 0-2!
Válaszképp egy beadás után, Nichenko ollozó mozdulattal kísérletezett, de a labda elkerülte a kaput.
A 71. percben Rétsági lépett meg védői elől, de 16 méterről centikkel a kapu fölé tüzelt.
A 74. percben Nichenko lövését hárította Kertész. A 82. percben a csereként beálló Szalánszkit szöktette Mendebaba, akit Kertész elütött a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt Nichenko magabiztosan értékesítette. 1-2!
Mielőtt azonban elkezdhettünk volna reménykedni a pontszerzésben, a 85. percben Koós távolról tekert egy szabadrúgást középre, amibe senki nem ért bele, így a bal alsó sarokban kötött ki a labda. 1-3!
A 89. percben még egyszer tudtunk szépíteni: Nichenko középre passzát Mészáros tűzte rá, amit Kertész még kiütött, de Rétsági lövését már nem tudta hárítani a vendég kapus. 2-3!
A 93. percben Honti tűnt el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, ám a játékvezető a tizenegyes helyett, lefújta a találkozót, amelyen így 3-2-es vereséget szenvedtünk.
A következő forduló sorsdöntő lehet, hiszen a három ponttal előttünk -  de már bennmaradó helyen - álló Csepel otthonában lépünk pályára, vasárnap 16:30-kor.
Dunaharaszti MTK - Érdi VSE 2-3 (0-1)
Dunaharaszti, 150 néző, vezette: Altorjay Á. (Nagy M., Pipicz N.)
DMTK: Gyatyel, Farkas P., Honti, Márton, Bíró (Kovács G. 76.p), Mendebaba, Gacsal (Szalánszki 73.p), Rétsági, Dallos, Torkos (Mészáros 51.p), Nichenko
Érd: Kertész, Májer, Kónya, Csiszár, Németh G., Koós, Gera, Melczer (Pintér 91.p), Kalmár (Végh 72.p), Pál, Kelemen (Mojzer 85.p)
Gólszerzők: Nichenko 83.p (11-esből), Rétsági 89.p ill. Kelemen 22.p, Németh G. 61.p, Koós 85.p
Sárga lapok: Honti 84.p, Farkas P. 92.p ill. Kónya 32.p, Koós 82.p, Kertész 82.p
Króner Péter vezetőedző: "Tudtuk, hogy mik az Érd erősségei és a második játékrészre egyenrangú ellenfeleik lettünk. Színvonalas meccset játszottunk, de az egyéni hibáink újra a vesztünket okozták."
Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...