Bravúros győzelem a Komárom ellen

Az NB III Nyugati csoport huszonegyedik fordulójában a negyedik helyen álló Komáromot láttuk vendégül.

Az első lehetőség a mieink előtt adódott: az 5. percben Nichenko cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de lövését Rigó védte.
Válaszképp Kenesei 28 méteres szabadrúgását Gyatyel bravúros vetődéssel tolta a felső lécre, ahonnan szögletre vágódott a játékszer.
A 32. percben Gacsal szabadrúgása után, Szalánszki passzolt középre, ahol a berobbanó Nichenko elől az utolsó védő tisztázott.
A félidő hajrájában még kétszer kerültünk helyzetbe. Előbb Farkas emelésére Márton érkezett és kevéssel lőtt mellé, majd Gacsal passzát követően újra Márton próbálkozhatott, de ezúttal fölé szállt a próbálkozása.
A második játékrész elején Végh B. lőtt távolról a kapunk fölé.
Leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, kevés helyzetet tudtak kialakítani a másik kapuja előtt, egészen a 76. percig.
Ekkor Kenesei szögletére Hajba robbant be és a léc alá bólintott. 0-1!
De a DMTK nem adta fel! Néhány pillanattal később Dallos ugratta ki Nichenkot, akinek lövését blokkolta a vendég védelem.
A 83. percben a jobb oldalról ívelt keresztbe Kovács G., ahol Márton érkezett és egy állítás után a rövid alsóba bombázott. 1-1!
A mieink óriási elánnal harcoltak a győztes találatért, aminek meg is lett az eredménye. A 89. percben Mendebaba indult el a labdával és két szép csel után 20 méterről lőtt, amit Rigó még kiütött, ám a berobbanó Nichenko a lecsorgót 12 méterről a léc alá vágta. 2-1!
A folytatásban újabb gól már nem esett, így 2-1-re győztünk egy olyan mérkőzésen, ahol a mieink ismét bizonyították, hogy nagyon tudnak küzdeni, igazi harcosok, akik az utolsó lehelletükig hajtanak a bennmaradást kivívásáért.
Ezzel a sikerrel egy helyet javítva, a 14. helyen állunk a tabellán, de a mezőny szoros, hiszen a tizedik Sárvárnak is mindössze négy ponttal van többje, mint nekünk.
Folytatás vasárnap 11 órakor Székesfehérváron, amikor a MOL Vidi II ellen igazi hat pontos rangadón lépünk majd pályára.
Dunaharaszti MTK - Komárom VSE 2-1 (0-0)
Dunaharaszti, 200 néző vezette: Rúsz M. (Szabó D., Katona B.)
DMTK: Gyatyel, Dallos, Rétsági, Honti, Márton, Mendebaba, Gacsal, Farkas P. (Kovács G. 71.p), Szalánszki (Vitányi 78.p), Bíró (Torkos 57.p), Nichenko
Komárom: Rigó, Módi, Végh T., Tóth I. (Katona 88.p), Kiss K. (Nagy G. 64.p), Tóth P., Bán (Simigla 87.p), Hajba, Kenesei, Végh B., Koronczai
Gólszerzők: Márton 83.p, Nichenko 89.p ill. Hajba 76.p
Sárga lapok: Torkos 78.p ill. Bán 81.p
Króner Péter vezetőedző: "Egy izgalmas meccsen bebizonyították játékosaim, hogy nagyon tudnak küzdeni. Remélem, ez a siker hitet és önbizalmat ad a bajnokság folytatására. Gratulálok csapatomnak a mai győzelemhez!"
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...