Bravúros döntetlen Pápán

Az NB III Nyugati csoport tizennyolcadik fordulójában az ötödik helyen álló Pápához látogatott a DMTK első számú felnőtt csapata.

Nem kezdtünk megilletődötten a Pápa otthonában, mert már a második percben helyzetbe kerültünk. Ekkor Gacsal 20 méteres lövése szállt mellé. Egy perccel később Szalánszki passzát követően Gacsal bombázott kevéssel mellé.
Az 5. percben Torkos beadására Nichenko érkezett volna, ám Szigeti az utolsó pillanatban tisztázott támadónk elől.
A 13. percben szinte a semmiből szerzett vezetést a Pápa: Iványi kapott labdát a jobb oldalon és lecsúszott beadását olyan szerencsétlenül fújta meg a nagy szél, hogy Gyatyel feje felett, a hálóban kötött ki. 1-0!
A 17. percben Böröczky húzta meg a jobb oldalon és Tóth elé játszott, akinek közeli próbálkozását Gyatyel bravúrral hárította.
A 19. percben ismét Böröczky volt a feladó, de Tóth újabb lövését is Gyatyel fogta.
A 24. percben Tóth lépett ki ziccerben, Gyatyel azonban megint a helyén volt.
A 25. percben Rétsági tekert középre egy szabadrúgást, amit Farkas csúsztatott Nichenko elé, aki kapásból emelt Szigeti felett a hálóba. 1-1!
A 34. percben pedig már nálunk volt az előny: Iványi adott el egy labdát, amire Nichenko csapott le és 17 méterről Szigeti mellett a bal alsóba tekert. 1-2!
Válaszképp Vallejos próbálkozása tévesztett célt, majd Szilágyi kísérletét hárította Gyatyel.
A második játékrész elejét megnyomta a Pápa. A 48. percben Tóth lőtt közelről fölé.
Az 50. percben Ivancsics futtából tűzte rá a labdát 20 méterről, viszont Gyatyel újabb bravúrt bemutatva, fölé piszkálta a lövést.
Az 54. percben mi dönthettük volna el a három pont sorsát. Nichenko erőszakosan tört előre, de a kapujából kifutó Szigeti becsúszva tisztázott támadónk elől.
A 65. percben egy jobb oldali beadásról csak centikkel maradt le Nichenko.
A 79. percben jött a kihagyott helyzetek miatti büntetés. Hanzl 23 méteres szabadrúgása az egyik védőnkön megpattanva vágódott a gólvonal mögé. 2-2!
A 85. percben Gacsal lépett volna ki a védők gyűrűjében, amikor Ivancsics letalpalta őt, ezért pedig a játékvezető felmutatta neki a második sárga lapját, így tíz emberrel fejezte be a meccset a Pápa.
A folytatásban újabb gól már nem esett, így 2-2-vel zárult a mérkőzés, amelyen a DMTK végig harcosan, egymásért küzdve, taktikusan futballozott. Ha a folytatásban is hasonló elánnal játszanak majd a mieink, akkor minden esélyünk megvan a bennmaradás kiharcolására.
A felzárkózás újabb lehetőségére már nem kell sokat várnunk, mert vasárnap 15 órakor a Nagykanizsát látjuk majd vendégül, ahol újabb bravúrra lesz szükségünk.
Pápai Perutz FC - Dunaharaszti MTK 2-2 (1-2)
Pápa, 200 néző, vezette: Juhász B. (Rigó M., Bőhm Á.)
Pápa: Szigeti, Nagy T., Császár (Bohner 46.p), Szilágyi, Vallejos, Tóth L., Ivancsics, Dóczi, Iványi (Benecz 70.p), Böröczky, Baldauf (Hanzl 70.p)
DMTK: Gyatyel, Rétsági, Honti, Márton, Bíró, Gacsal, Farkas P., Dallos, Szalánszki (Vitányi 87.p), Torkos (Mészáros 80.p), Nichenko
Gólszerzők: Iványi 13.p, Hanzl 79.p ill. Nichenko 25.p, 34.p
Sárga lapok: Bíró 20.p, Torkos 45.p, Dallos 74.p
Kiállítva: Ivancsics 85.p
Króner Péter vezetőedző: "Jó iramú mérkőzést játszottunk. Ahhoz, hogy még nagyobb bravúrt hajtsunk végre, a helyzeteinkkel jobban kell élnünk."
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

 

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...