5-0-ra kikaptunk Ajkán

Az NB III Nyugati csoport tizenötödik játéknapján az Ajka otthonában lépett pályára első számú felnőtt csapatunk.

Még szinte el sem kezdődött a listavezető elleni találkozónk, máris hátrányba kerültünk. Az első percben jártunk, amikor Nagy K. ívelt jobbról középre, ahol a menteni igyekvő Farkas P. fejelt bele a labdába olyan pechesen, hogy az védhetetlenül vágódott a kapunkba. 1-0!
A rémálom pedig folytatódott, hiszen a 6. percben Nagy K. lövését Gyatyel még kiütötte, ám a lecsorgót Csizmadia a gólvonal mögé juttatta. 2-0!
Nem találta a ritmust csapatunk, az Ajka pedig tovább rohamozott. A 16. percben Nagy K. tekert középre egy szabadrúgást a bal oldalról, ahol Kovács Gergő érkezett és a hálóba csúsztatott. 3-0!
A 37. percben Nagy K. szabadrúgását tolta Gyatyel a felsőlécre. A 40. percben egy gyors ellentámadás végén, Major tört be a tizenhatoson belülre és középre centerezett, ahol Nagy K. érkezett és a kapuba lőtt. 4-0!
A szünet előtt kevéssel, Pákai fejesét hárította Gyatyel.
Fordulást követően sem változott a játék képe, az Ajka dominált, míg a mieink próbálták útját állni a hazaiak akcióinak. Az 52. percben Nagy K. lépett ki ziccerben, azonban közeli próbálkozását Gyatyel védeni tudta. Néhány pillanattal később Nagy K. játszott középre, ahol Major érkezett és nagy erejű bombája a felsőlécen csattant.
A 70. percben a nagy kedvvel futballozó Nagy K. szerzett labdát a félpályánál és egyből kapura emelt, ami szerencsénkre mellé szállt.
A találkozó utolsó gólját a 88. percben könyvelhettük el. Ekkor Major tálalt Nagy K. elé, ő pedig egyből kapura lőtt, ám Gyatyel kiboxolta a lövést, viszont a lecsorgót Nagy K. már a hálónkba lőtte. 5-0!
A folytatásban újabb találat már nem esett, így az első helyen álló Ajka megérdemelten győzött.
Ez volt az utolsó őszi forduló, de a szezonnak még nincs vége, mert az első tavaszi bajnoki is megrendezésre kerül a jövő héten.
A Dunaharaszti a Pénzügyőr otthonában zárja majd a bajnokságot, vasárnap 13 órától. Az egy igazi hatpontos csata lesz, ami rendkívül nagy jelentőséggel bír majd a bennmaradásért vívott harcban.
Reméljük végre visszapártol a szerencse mellénk és három ponttal tudjuk zárni a 2018-as évet.
FC Ajka - Dunaharaszti MTK 5-0 (4-0)
Ajka, 300 néző, vezette: Derdák M. (Szabó P., Bognár L.)
Ajka: Horváth D., Kenderes (Nagy E. 67.p), Nagy K., Horváth P. (Pavlitzky 71.p), Köles, Csemer, Illés, Kovács Gergő, Csizmadia (Molnár T. 59.p), Major, Pákai
DMTK: Gyatyel, Szalánszki, Farkas P., Rétsági, Ferenczi, Dallos, Vitányi (Mészáros 58.p), Mendebaba, Gacsal, Hegedűs (Kovács Gergely 49.p), Bíró (Rebecsák 79.p)
Gólszerzők: Farkas P. 1.p (öngól), Csizmadia 6.p, Kovács Gergő 16.p, Nagy K. 40.p, 88.p
Sárga lap: Rebecsák 91.p
Króner Péter vezetőedző: "Megérdemelten nyert az Ajka, mert a játék minden elemében fölénk kerekedett ma és hibáinkat könyörtelenül kihasználta!"
Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...